«Υποστηρικτές Ζωής» από τον Όμιλο Novartis

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Mε κεντρικό μήνυμα «Υποστηρικτές Ζωής» η φετινή Ημέρα Εθελοντικής Προσφοράς του Ομίλου Novartis εστίασε στη στήριξη ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων συμπολιτών μας και πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον οργανισμό «ethelon».

Η Novartis στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της, να στηρίζει έμπρακτα ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους, πρόσφερε χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία σε ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι του Ομίλου εργάστηκαν με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς, κατασκευάζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και ευχητήριες κάρτες για την υποστήριξη του φορέα «Οι φίλοι του παιδιού» που φροντίζει παιδιά απόρων οικογενειών και του ορφανοτροφείου «Μέλισσα». Επίσης, υποτίτλισαν ελληνικές ταινίες καθιστώντας τες προσβάσιμες σε άτομα με απώλεια ακοής μέσω του φορέα «Πολυχώρος Κιβωτός», που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των εμποδιζόμενων.

Είδη πρώτης ανάγκης

Επιπλέον, συσκεύασαν είδη πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και στηρίζονται από την «Emfasis Foundation», κατασκεύασαν πινακίδες με θετικά μηνύματα για το σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού» και του ορφανοτροφείου «Μέλισσα», έπλυναν και σιδέρωσαν ρούχα σε συνεργασία με την «Emfasis Foundation» και την «UNESCO» με την υποστήριξη της «Ithaca Laundry», ετοίμασαν σχολικά σετ για τα παιδιά του ορφανοτροφείου «Μέλισσα» και της «Emfasis Foundation» ενώ συμμετείχαν σε αγώνα ποδοσφαίρου με την Εθνική Ομάδα Αστέγων του φορέα «σχεδία» με στόχο την υποστήριξη της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Τέλος, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκτός των αστικών κέντρων, συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος της εταιρείας στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

«H Novartis, για περισσότερα από 20 χρόνια, στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία  και ο εθελοντισμός των εργαζομένων, που είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της υπεύθυνης επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο να προσφέρουμε αξία στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε, αποτελώντας έμπνευση και δέσμευση για τις επόμενες δράσεις μας», δήλωσε η κα Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis.

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», αποτελεί θεσμό για τον οργανισμό και στόχο έχει τη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

Έχοντας τοποθετήσει τον άνθρωπο στην καρδιά της εταιρικής της κουλτούρας, η εταιρεία αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία  και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα συνανθρώπων μας σε ανάγκη.