Ξεκίνησαν οι μετατάξεις στην Υγεία! Πότε θα έρθουν οι νέοι διορισμοί

  • Iatropedia
Μέσα σε ένα διάστημα 15 ημερών οι εργαζόμενοι της Υγείας που μπαίνουν σε κινητικότητα θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους για να δηλώσουν νοσοκομείο επιλογής. Πότε θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένας ένας οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων (1.641 υπάλληλοι) άρχισαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα δικαιολογητικά για να δηλώσουν νοσοκομείο της επιλογής τους- ανάμεσα σε τρία- ώστε σε λίγες ημέρες να αλλάξουν θέση εργασίας.

Η προθεσμία που έχει ορισθεί είναι οι 15 μέρες μέσα στις οποίες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η ανακατανομή του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις που έχουν προκύψει στα νοσοκομεία και έχουν προκηρυχθεί εκ νέου από την κυβέρνηση.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων, θα ακολουθήσουν άλλες 10 ημέρες κατά τις οποίες οι διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να συντάξουν πίνακες με τα ονόματα των εργαζομένων και τα κριτήρια και στη συνέχεια να τα αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, ώστε από κει και πέρα να γίνει η επιλογή και να επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Βέβαια θα προηγηθεί έλεγχος των δικαιολογητικών πριν εκδοθούν οι αποφάσεις για τις μετατάξεις και την κάλυψη των θέσεων. ΟΙ αποφάσεις- πρόσκληση προς το προσωπικό αναμένεται να εκδοθούν από τα ίδια τα νοσοκομεία που θα υποδεχθούν τους εργαζόμενους.

Βέβαια με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ίδια την κυβέρνηση, όλα δείχνουν ότι η διαδικασία πιθανώς να καθυστερήσει και οι εργαζόμενοι να μη φθάσουν στις νέες τους θέσεις στις 26 Σεπτεμβρίου όπως έχει δεσμευτεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Βέβαια το άγχος και η αγωνία για το προσωπικό του ΕΣΥ δεν τελειώνει εδώ. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το πρώτο κύμα της κινητικότητας θα ακολουθήσει νέο το οποίο θα υλοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Στο νέο κύμα, με βάση τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, η συμβολή του τομέα της Υγείας θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τώρα γεγονός που σημαίνει πως πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπούνε σε καθεστώς κινητικότητας ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις της τρόικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα γενόσημα, η δραστική ουσία και οι αντιδράσεις των γιατρών! Τι θα δει η τρόικα στα φάρμακα

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Στάσεις εργασίας και τριήμερο «λουκέτο» στα νοσοκομεία

Χημειοθεραπείες έγκλημα στον Ευαγγελισμό! Γιατί λιποθυμούν οι εργαζόμενοι;

Απίστευτο: Έλεγχοι τρόικας με …Άδωνι στα νοσοκομεία! Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αγία Σοφία