Ξεκινά η διαθεσιμότητα! Ανακοινώνονται οι θέσεις για τους 1835 της κινητικότητας

  • Iatropedia
Τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες θα τίθενται σε διαθεσιμότητα αναμένεται να λάβουν οι 1835 εργαζόμενοι της Υγείας έως το τέλος της εβδομάδας καθώς σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν από την κυβέρνηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στον «πάγο» μπαίνουν από αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι της Υγείας καθώς αναμένεται να παραλάβουν τα «φύλλα πορείας» τους που θα τους οδηγήσουν σε άλλο νοσοκομείο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν μέσω ΦΕΚ- με κάποια καθυστέρηση- οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στο ΕΣΥ και αμέσως μετά ξεκινά η διαθεσιμότητα.

Η …αναμονή εκτός ΕΣΥ για τους εργαζόμενους, κατά τον υπουργό Υγείας δε θα διαρκέσει πάνω από 15 ημέρες καθώς όπως είπε «ως το τέλος Σεπτεμβρίου όλοι θα είναι στις θέσεις τους».

Στο διάστημα αυτό το υπό κινητικότητα προσωπικό θα λάβει το 75% του μισθού του.

Πάντως τα βάσανα για τους εργαζόμενους της Υγείας δε σταματούν εδώ καθώς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 1835, θα ξεκινήσει η επόμενη για το άλλο κύμα της κινητικότητας καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης δε διστάζει να πει ότι η Υγεία θα έχει μεγάλη συμμετοχή πιθανώς πολύ μεγαλύτερη και στην επόμενη «φουρνιά».

Πάντως οι δηλώσεις Άδωνι περί “προκήρυξης” θέσεων προκάλεσαν νέες ανησυχίες στους εργαζόμενους των νοσοκομείων καθώς πολλοί ερμήνευσαν την έκφραση αυτή ως πρόσληψη από την αρχή υπό άλλο εργασιακό καθεστώς και χωρίς τα παλαιά εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη όμως οι νέες θέσεις θα είναι περισσότερες από αυτές που θα εκκενωθούν μέσω της κινητικότητας, και αυτό για να “πειστεί και ο τελευταίος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ενδεχόμενη απόλυση κάποιου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια

Άδωνις με τρόικα για το φάρμακο! Τι κόβεται και τι μέτρα έρχονται

Οι «αρνητές» της δωρεάν εξέτασης! Γιατί πολλοί γιατροί αρνούνται το δωρεάν εισιτήριο για ανασφάλιστους

Ουρές για …3 εξετάσεις! Δωρεάν εισιτήριο υγείας αλλά με το σταγονόμετρο