»Βρέξει – χιονίσει η κινητικότητα θα γίνει» απάντησε ο Άδωνις στους γιατρούς

  • Iatropedia
Μια ημέρα μετά την απόφαση της διακοπής της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς ο υφυπουργός υγείας πετάει το μπαλάκι στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών τους οργάνων τους αφήνοντας αιχμές εναντίον τους ενώ δηλώνει αμετακίνητος στις προθέσεις του να εφαρμόσει την κινητικότητα.Τι δήλωσε για κινητικότητα

Αμετακίνητος όσο αφορά τις προθέσεις του για την κινητικότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ εμφανίσθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο νόμος για την κινητικότητα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, «δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών, είναι ίσοι, και αν κάποιοι νομίζουν ότι γεννήθηκαν στις Βερσαλίες και οι άλλοι είναι κατώτεροι αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού υγείας Αντώνη Μπέζα ο οποίος χθες ανακοίνωσε την διακοπή των συμβάσεων των γιατρών οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δήλωσε πως από τη στιγμή που υλοποιείται μια μεταρρύθμιση θα γίνει αξιολόγηση και των δομών και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν εκβιάζει το υπουργείο υγείας αλλά οι γιατροί οι οποίοι συμπαρασύρονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Αναφορικά με το αίτημα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ για κατάργηση της διαθεσιμότητας, ο κ. Μπέζας τόνισε: «Δεν μπορεί να θέτουν όρους και δεν μπορούν να έχουν ως μοναδικό τους αίτημα να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ουδείς γιατρός και οδοντίατρος του ΕΟΠΥΥ.''

Στο σημείο αυτό εκτίμησε πως «η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών παρασύρει τους γιατρούς σε λάθος δρόμο» και συνέχισε: «Όπως αυτοί έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να απεργούν έτσι και οι πολίτες έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος σύμβαση με ΕΟΠΥΥ από σήμερα για 1000 γιατρούς! Άδωνις: ''κάποιοι θα ξεβολευτούν''

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες γιατρούς! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Στέγνωσε από ρευστό ο Ευαγγελισμός! Ξέμεινε από αντιδραστήρια και φάρμακα

Σε τι τιμές θα πωλούνται τα φάρμακα μετά τον Δεκέμβριο! Τι φέρνει η τροπολογία Άδωνι στις τσέπες μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ