Βουλή: Πέρασαν οι τροπολογίες για την παράταση θητείας των επικουρικών και τα αναδρομικά στο «Παπαγεωργίου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Βουλή
Ψηφίστηκε σήμερα η ενταγμένη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς ενώ λύθηκε και το ζήτημα με τα αναδρομικά των γιατρών στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου".

Η τροπολογία αυτή, αφορά σε όλους τους επικουρικούς ιατρούς που υπηρετούν σε δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα με χρηματοδότηση από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) και παρατείνει τη θητεία τους, που έληγε στις αρχές του 2019, μέχρι την 30-11-2019.

Παράταση…αγωνίας για τους επικουρικούς γιατρούς με τροπολογία του ΥΥΚΑ

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με την νομοθετική αυτή παρέμβαση που έγινε για σημαντικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους οι ιατροί αυτοί.

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Επίσης, με βουλευτική Τροπολογία του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκη που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και ψηφίστηκε σήμερα, λύνεται το νομικό πρόβλημα που είχε προκύψει, λόγω του ειδικού καθεστώτος του νοσοκομείου, με την καταβολή των αναδρομικών στους ιατρούς (ειδικούς και ειδικευόμενους) του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Με την Τροπολογία αποκαταστάθηκε έμπρακτα από την Κυβέρνηση μια προφανής αδικία εις βάρος των ιατρών αυτών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.