Βιβιλιάριο υγείας για πρόσφυγες, ευρωπαϊκή κάρτα Υγείας και συσπείρωση του ιατρικού κόσμου

  • Iatropedia
Την ανάγκη συσπείρωσης του ιατρικού κόσμου της Ευρώπης, για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να αντιμετωπιστούν τα μείζονα υγειονομικά προβλήματα που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ρεύμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδροτου Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου, Jonitz Guenter. Ο κ. Πατούλης τόνισε στην ανάγκη, να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την υγειονομική κάλυψη των Ευρωπαίων με τη δημιουργία της Κάρτας Υγείας η οποία θα προβλέπει  ένα βασικό επίπεδο παροχών για όλους τους πολίτες της Ευρώπης. 

Ακόμη αναφέρθηκε στις νέες υγειονομικές ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό ρεύμα και παρουσίασε τις δράσεις για τον εμβολιασμό και τη συμπλήρωση του Βιβλιάριου Υγείας παιδιών προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.

Έγινε συζήτηση για τους Έλληνες γιατρούς που εργάζονται ή προτίθενται να εργαστούν στην Γερμανία και ο πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν ισότιμες επαγγελματικές συνθήκες και ευκαιρίες.

Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω στη φαρμακευτική πολιτική και συμφωνήθηκε να ανοίξειο διάλογος, με την ανταλλαγή αρθρογραφίας στα περιοδικά των Συλλόγων. Ο κ. Guenter εξέφρασετην πρόθεση να υπάρξει στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και για το λόγο αυτό θα τεθεί ο αριθμός λογαριασμού του Ιατρείου, στη διάθεση όσων θα ήθελαν να συνδράμουν το έργο του.

«Αναλαμβάνουμε  πρωτοβουλία  να  συσπειρώσουμε  τον  ιατρικό  κόσμο  της  Ευρώπης,  για  τηναντιμετώπιση από κοινού, των υγειονομικών προβλημάτων και τη διασφάλιση ενός βασικού επίπεδουπαροχών υγείας, για όλους τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα τους κατοίκους των χωρών που έχουνπληγεί από την οικονομική κρίση», επισημαίνει ο κ.  Πατούλης.

«Η υγεία είναι κοινό αγαθό και ταυγειονομικά προβλήματα δεν γνωρίζουν σύνορα. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό ο ιατρικός κόσμοςτης Ευρώπης να ενώσει τις δυνάμεις του», κατέληξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν