Κοντοζαμάνης: Ανανεώνεται η σύμβαση 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
4.000
Τη μέρα που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για προσλήψεις προσωπικού, το Υπουργείο Υγείας δίνει το φιλί της ζωής στο ΕΣΥ με την ανακοίνωση της συνέχισης 4.000 συμβάσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, αποφασίστηκε η συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, (νοσηλευτών, τραυματιοφορέων κλπ), οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο υφυπουργός Υγείας:

«Το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε αυτό συνετέλεσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, μιας και οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ. σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη στα Δημόσια Νοσοκομεία – Πορεία στο Υπ. Υγείας

Ο υφυπουργός κράτησε την υπόσχεσή του

Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ είχε συναντηθεί στις 30/9 με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον οποίο είχαν παραθέσει το σοβαρό πρόβλημα και την κατέρρευση την οποία θα υφίσταντο τα νοσοκομεία όλης της χώρας, όταν θα εξέπνεαν οι συμβάσεις των 4.000 εργαζομένων. «Οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας στα νοσοκομεία θα γίνουν αφόρητες», είχαν τονίσει χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τον υφυπουργό να προβεί σε άμεση ανανέωση.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε απαντήσει  ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4000 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία.

Δείτε επίσης – ΠΟΕΔΗΝ: Σε ποια προβλήματα δεσμεύτηκε να δώσει λύση το Υπουργείο Υγείας