ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη στα Δημόσια Νοσοκομεία – Πορεία στο Υπ. Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη 23/10, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας

Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας και ΕΚΑΒ πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία διαμαρτύρεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας. «Αιτία πολέμου η Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», τονίζουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωση.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνουν για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019:

  • 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία
  • πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Μαβίλη 8.30 π.μ. θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην Αττική και 24ωρη απεργία σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε επίσης – 24ωρη απεργία Γιατρών και Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την Τετάρτη 23/10

ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας»

Η εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τάσσονται κατά της δυνατότητας απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία και ζητούν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. «Χάσαμε 25.000 εργαζόμενους στην Υγεία, την περίοδο των μνημονίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει ότι τάσσεται εναντίον:

  • της εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία «για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα».
  • της μετατροπής της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες).

«Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύλιση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών. Έως εδώ και μη παρέκει!», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη 23/10 πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, απεργία και στάσεις εργασίας και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν