ΠΟΕΔΗΝ: Σε ποια προβλήματα δεσμεύτηκε να δώσει λύση το Υπουργείο Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζομένοι έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επικουρικοί εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και οι καθαρίστριες του ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ, που χάνουν τη δουλειά τους γιατί αρχίζει νέος διαγωνισμός προσλήψεων, χωρίς να έχουν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις  της ΠΟΕΔΗΝ για παράταση συμβάσεων, ενιαίο διαγωνισμό και αύξηση της μοριοδότησης για τους εργαζόμενους, που ήδη υπηρετούν στα νοσοκομεία.

Δείτε επίσης – Υπουργείο Υγείας: Τετ α τετ Κικίλια με ΠΟΕΔΗΝ [pics]

Κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον οποίο παρέθεσαν τα προβλήματά τους. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, στα νοσοκομεία εργάζονται 12000 συμβασιούχοι, οι οποίοι εάν απολυθούν μετά το τέλος των συμβάσεων που λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας στα νοσοκομεία θα γίνουν αφόρητες.

«Ζητήσαμε την ανανέωση των συμβάσεων των 4000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα Νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ. Ο Υφυπουργός μας είπε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4000 υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία».

ΠΟΕΔΗΝ: «Ακύρωση των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, υποσχέθηκε ο υφυπουργός»

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε από τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη, την ακύρωση των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού και να εκδοθούν νέες με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού. Ο υφυπουργός Υγείας είπε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για την λύση του ζητήματος, ενώ εξετάζεται να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των επικουρικών υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση.

«Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν, επίσης, το επικουρικό προσωπικό που εργάζεται πολλά χρόνια και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να παραμείνει στα νοσοκομεία, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 45.000 κι ακόμη κι εάν δεν είναι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού, να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται. Ο κ. Κοντοζαμάνης, υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει.

Σε ότι αφορά στις καθαρίστριες του ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ και άλλων Νοσοκομείων ο υφυπουργός Υγείας τόνισε τους εργαζόμενους, ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα εξετάσει την παράταση των συμβάσεων και τη βελτίωση της μοριοδότησης.