Υπουργείο Υγείας: Τετ α τετ Κικίλια με ΠΟΕΔΗΝ [pics]

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Συνάντηση λίγων δευτερολέπτων είχαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού νοσοκομείου και επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έφευγε βιαστικός από το Υπουργείο, καθώς έπρεπε να παραβρεθεί στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου με θέμα το προσφυγικό, έπεσε πάνω στους διαδηλωτές, οι οποίοι ζήτησαν να τον συναντήσουν. Ο κ. Κικίλιας τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε τους δεχθεί, λόγω της επείγουσας κατάστασης που έχει προκύψει στη Μόρια, και τους παρέπεμψε στον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των καθαριστριών και τα λάθη στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από το ΑΣΕΠ

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Υγείας, μαζί με το επικουρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που συμμετείχε στον διαγωνισμό 2Κ, καθώς όπως έχει καταγγείλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΗΝ) το ΑΣΕΠ προχώρησε σε επιλογή προσωπικού με μη σύννομες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες υποψήφιους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, το ΚΕΕΛΠΝΟ χορήγησε χιλιάδες τέτοιες παράνομες βεβαιώσεις, με αποτέλεσμα στα 10.000 ονόματα που εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ να μην εμφανίζεται η πλειοψηφία των υπηρετούντων επικουρικών παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: » Οι Επικουρικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό με αυξημένη
μοριοδότηση με βάση το ν.4571/2018 άρθρο 17 (20 μόρια Χ 48 μήνες). Όμως, πολλοί εκ των υποψηφίων του διαγωνισμού έχουν στα χέρια τους ψεύτικες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως επικουρικό προσωπικό, καθώς ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) χορήγησε χιλιάδες βεβαιώσεις σε μη δικαιούχους ότι εμπίπτει η προϋπηρεσία τους στις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 4571/2018 και ως  εκ τούτω δικαιούνται την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, αλλοιώνοντας έτσι τη σειρά κατάταξης. Το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) όμως δεν είχε δυνατότητα εκ του νόμου να
προσλαμβάνει Επικουρικό προσωπικό».

Η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζει ότι κινδυνεύει η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών να μείνουν εκτός του πίνακα επιτυχόντων, και ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να μην ληφθούν υπ’ όψιν οι μη σύννομες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες υποψήφιους.

Πάντως, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από μέλος της ΠΟΕΔΗΝ να σβήσει το τσιγάρο του λέγοντας «δεν είναι σωστό να καπνίζεις έξω από το υπουργείο. Δεν είναι ωραία εικόνα».