Βασίλης Κικίλιας: Ποια μέτρα παίρνει για να αντιμετωπίσει το χάος με τους πεταμένους φακέλους ασθενών

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Αυστηρότατα και άμεσα μέτρα λαμβάνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για να βάλει τέλος στα φαινόμενα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, τα οποία κατέδειξε σήμερα το iatropedia.gr σε σχετικό ρεπορτάζ.

Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών αποτελεί βασική αρχή διακυβέρνησης και ύψιστη προτεραιότητα, καθώς ο υπουργός Υγείας φρόντισε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, να λάβει μέτρα για την ενσωμάτωση της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία δεν είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι ισχύει στην Ε.Ε από τον Μάιο του 2018.

Δείτε το ρεπορτάζ του iatropedia.gr: Ευαγγελισμός – Νίκαια: Φάκελοι ασθενών “σαπίζουν” στα υπόγεια – Νέο νόμο φέρνει ο Βασίλης Κικίλιας [pics]

Η κατάσταση που παρέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με το σημερινό μας ρεπορτάζ, είναι αυτή των παραπεταμένων Φακέλων Υγείας Ασθενών που «σαπίζουν» στοιβαγμένοι σε κούτες και πλαστικές σακούλες στα υπόγεια των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας: του Ευαγγελισμού, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και πολλών ακόμα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Τι έχει ζητήσει ο Βασίλης Κικίλιας από τους διοικητές των νοσοκομείων

Για την αξιολόγηση της ετοιμότητας των Νοσοκομείων της χώρας στις απαιτήσεις της εφαρμογής του Νέου Νομικού πλαισίου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων  (GDPR), η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έχει προχωρήσει – σύμφωνα με πληροφορίες – στις ακόλουθες ενέργειες:

-Έχει ήδη ζητηθεί πλήρης ενημέρωση από τους Διοικητές των ΥΠΕ βάση συγκεκριμένου ερωτηματολογίου. Η ενημέρωση αυτή επικεντρώνεται στο βαθμό συμμόρφωσης των Νοσοκομείων ευθύνης τους στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

-Σήμερα αξιολογούνται οι ενέργειες που έχουν ακολουθηθεί ως προς το σκέλος της συμμόρφωσης. Ο βαθμός συμμόρφωσης αξιολογείται βάση των σχετιζόμενων με τις απαιτήσεις του νέου Κανονισμού, πολιτικών και διαδικασιών που τυχόν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

-Εκπονείται πλάνο διορθωτικών ενεργειών όπου και αν αυτές απαιτούνται και παρακολούθηση εφαρμογής αυτών.