Β. Κικίλιας για Ρουβίκωνα: «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Βασίλης Κικίλιας
Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό του γραφείο δεν πτοεί ούτε τον ίδιο, ούτε την κυβέρνηση, τονίζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Και προσθέτει πως οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία θα συνεχιστούν κανονικά.

Ανακοίνωση για την  επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό του γραφείο εξέδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε αυτήν τονίζει ότι «καμία πράξη βίας δεν μας πτοεί», προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση τρομοκρατούνται από τέτοιες ενέργειες. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας θα συνεχισθούν και θα ενταθούν, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον αστυνομικό που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις της ομάδας.

Κικίλια

Αναλυτικά η δήλωση που εξέδωσε ο Βασίλης Κικίλιας έχει ως εξής:

«Οι άνανδροι ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δε δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου: τη γραμματεία, την επιστημονική μου συνεργάτιδα.

Προφανώς και δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, είμαστε μια χώρα που δε μπορεί να επιτρέπει τη βία. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δε μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό.

Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δε μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της.

Και να πω ότι τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του Ε.Σ.Υ. να έχει ανθρώπινο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί πραγματικά η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα την συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε.

Καμία πράξη βίας δε μας πτοεί».