Β. Κικίλιας: Άμεση λήψη μέτρων για τους εγκαυματίες στο Μάτι

  • Ρούλα Τσουλέα
Κικίλιας
Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ασθενών με εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ασθενών με εγκαύματα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, για να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε έπειτα από καταγγελίες των ασθενών ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε πως συγκαλεί εκτάκτως αύριο το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για να ληφθεί άμεσα απόφαση ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο χρειάζονται οι ασθενείς να τους παρέχεται δωρεάν.

Διαβάστε ακόμα Βασίλης Κικίλιας – Προγραμματικές δηλώσεις: Όλες οι αλλαγές στην Υγεία

«Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού Κράτους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας. «Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται.

»Συγκαλώ αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Απαντώντας εξ άλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για την έως τώρα ταλαιπωρία των ασθενών, ο υπουργός είπε:  «Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δε μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την Ελληνική Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι».