Τρόικα: «κόψτε και τους μισθούς στα νοσοκομεία»!

  • Iatropedia
Περαιτέρω μειωμένους είναι πιθανό να δούνε τους μισθούς τους το επόμενο διάστημα οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η τρόικα στο πλαίσιο των πιέσεών της για μείωση των δαπανών στο χώρο της υγείας, ζητά να ψαλιδιστούν και οι μισθοί των εργαζομένων. Ποιοι θα φτωχύνουν περισσότερο;

Αν τελικώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποδεχτεί τη συγκεκριμένη πρόταση, (μέχρι στιγμής αρνείται το κούρεμα των μισθών κυρίως των γιατρών για να μην έρθει και πάλι αντιμέτωπη με τον κλάδο), τότε το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων θα δει τις αμοιβές του περιορισμένες κατά τουλάχιστον 20%. Ήδη πάντως με τις περικοπές στις εφημερίες και στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού οι γιατροί είδαν τους λογαριασμούς τους νε «τσεκουρώνονται».

Μάλιστα επειδή είναι δύσκολο ειδικά οι γιατροί να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και να καταργηθεί το ειδικό στο οποίο σήμερα εντάσσονται είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η μείωση των ειδικών επιδομάτων (παιδιού κ.λ.π.) ή και των χρημάτων που λαμβάνουν από κάποιες ωριαίες απασχολήσεις.

Πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) έχουν δηλώσει ότι δε θα αποδεχθούν άλλες μειώσεις στις αποδοχές τους ενώ ήδη ετοιμάζονται για νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ