Τρεις μύθοι για τον καρκίνο δέρματος!

  • Iatropedia
Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα μελανώματος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Υπολογίζεται ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας από τα 10 είδη καρκίνων που εκδηλώνονται πιο συχνά.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο κοινοί μύθοι, γύρω από αυτόν

Τα αντηλιακά προστατεύουν

Ο πιο δημοφιλής μύθος γύρω από την πάθηση αυτή είναι ότι με τα αντηλιακά μειώνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης της νόσου. Αναντίρρητα προστατεύουν όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τα χρησιμοποιείται καθημερινά και να τα ανανεώνετε κάθε 2 περίπου ώρες.

Ασπίδα προστασίας από την νόσο αποτελεί η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες , τα μακρυμάνικα ρούχα τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο.

Ελεγχθείτε στον καθρέπτη

Μελέτη στο British Journal of Dermatology έδειξε ότι όσοι ελέγχουν με σταθερό ρυθμό το δέρμα τους, μειώνουν τις πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του δέρματος. Όμως αυτό θα επιτευχθεί και με την συνεργασία του θεράποντα ιατρού.

Αφήνει ουλές

Στην περίπτωση που διαγνωστεί ότι έχετε καρκίνο του δέρματος ο γιατρός θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και το χειρουργείο ώστε να αφαιρεθεί το σημείο που έχει προσβληθεί.

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η άποψη ότι το χειρουργείο αφήνει σημάδια αλλά πλέον οι τεχνικές έχουν να αναπτυχθεί και τα αποτελέσματα επούλωσης των τραυμάτων είναι εντυπωσιακά.

πηγή http://www.skincancer.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο καρκίνος δίνει σημάδια!

Καρκίνος Προστάτη: Σοβαρή Κακοήθεια ή ''Λιοντάρι Χωρίς Δόντια'';

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν