Τρέξε και …αποκάλυψε το δέρμα σου!

  • Iatropedia
Η εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» της Novartis Hellas «τρέχει» με τον ΣΕΓΑΣ για τους ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση.

Η Novartis Hellas για άλλη μία χρονιά δίνει το παρόν και υποστηρίζει τους αγώνες δρόμου του ΣΕΓΑΣ σε όλη τη χώρα τονίζοντας τη σημαντικότητα της ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης. Φέτος συμμετέχει ως επίσημος υποστηρικτής του ΣΕΓΑΣ η εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας– Skin to live in» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα χρόνια δερματικά νοσήματα.

Υπάλληλοι της Novartis Hellas λαμβάνουν μέρος στους αγώνες δρόμου, που πραγματοποιούνται σε επτά πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Παράλληλα, μέσα από ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο θα γίνεται ενημέρωση για τα χρόνια δερματικά νοσήματα, όπως η ψωρίαση και η κνίδωση. Οι πρώτοι αγώνες έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 20 Μαρτίου, στην Λάρισα στις 27/3 και στο Ηράκλειο Κρήτης στις 17/4, όπου πολλοί πολίτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω του περιπτέρου.

Οι αγώνες:

·8/5    Run Greece – Γιάννενα

·15/5  Run Greece – Καστοριά

·25/9  Run Greece – Αλεξανδρούπολη

·9/10  Run Greece – Πάτρα

·13/11 Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός

Όπως δήλωσε και η κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας της Novartis Hellas, «όλες οι προσπάθειες της Novartis έχουν ως κύριο άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να προχωρούμε. Μέσω των εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού δίνουμε τη δυνατότητα έγκυρης πληροφόρησης αλλά και πρόληψης, δυο σημαντικοί πυλώνες στην φροντίδα του Έλληνα ασθενή».

Η εκστρατεία «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in» αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία της Novartis Hellas που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και φέρει τη στήριξη του Σωματείου Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ». Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα χρόνια δερματικά νοσήματα όπως η ψωρίαση και η κνίδωση. Κύριο μήνυμα είναι η ανάγκη απομυθοποίησης των χρόνιων παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για συστηματικά νοσήματα μη μεταδοτικά, που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκστρατείας www.skintolivein.gr

Η ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα. Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν