Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και πάλι στο προσκήνιο για τα οικονομικά του προβλήματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκαν τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου"που εξαιτίας της υποχρηματοδότησης σε συνδυασμό με τα χρέη του ΕΟΠΥΥ απέναντί του, κινδυνεύει συνεχώς με λουκέτο ή τουλάχιστον, υπολειτουργία τμημάτων του!

Όπως δήλωσε ο κ. Βασίλειος Παπάς, πρόεδρος ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου,  «είμαι 17 χρόνια σε αυτό το νοσοκομείο, κάθε χρόνο αλλάζει και ένας υπουργός, κάθε έξι μήνες αλλάζουν οι διοικητές, μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται φεύγουν. Πώς να πάει καλά ο χώρος της Υγείας; Αυτή τη στιγμή, ο ΕΟΠΥΥ – που είναι ο κύριος πελάτης μας – μας χρωστάει 210.000.000, κι ούτε πρόκειται να μας τα δώσει.

Εμείς χρωστάμε στους προμηθευτές μας 75.000.000 εκατομμύρια. Δεν τους αρέσουν που τα λέμε αυτά τα πράγματα, γιατί χαλάμε την πιάτσα. Οι άρχοντες δεν φαίνεται να θέλουν να λειτουργεί σωστά ένα νοσοκομείο. Ο χώρος της Υγείας λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα. Κανείς δεν δίνει λογαριασμό για τη σπατάλη των χρημάτων. Ξοδεύουμε σε απίθανα πράγματα. Δεν υπάρχει αγάπη γι’ αυτό τον τόπο».

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νοσοκομείο έχει να αντιμετωπίσει όπως όλα τα υπόλοιπα της χώρας, το μείζον ζήτημα τις ελλείψεις προσωπικού που βάζει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία πολλών τμημάτων.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Γιογκατζή, γενική διευθύντριατου Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» πρόσθεσε ότι «το όραμα είναι οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και παλεύουμε για να τα καταφέρουμε, όμως, βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο και έχουμε έλλειψη προσωπικού. Έχουμε ζητήσει έγκριση για προκήρυξη, αλλά δεν την έχουμε πάρει. Γίνονται αποσπάσεις παρά την αντίθετη γνώμη της διοίκησης. Ενώ υπάρχει νομοσχέδιο που θα αποδεκατίσει το νοσοκομείο, καθώς θα επιτρέπεται η απόσπαση. Αν καταρρεύσει το Παπαγεωργίου, θα καταρρεύσει και η δημόσια Υγεία στην Βόρεια Ελλάδα» κατέληξε σε δραματικούς τόνους η κ. Γιογκατζή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης είπε τέλος ότι «είναι πλήρης η αδιαφορία του κράτους για το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και συμπλήρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δώσει εντολή για να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στο νοσοκομείο». Μάλιστα, και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης τάχθηκαν υπέρ μίας ευρύτερης αντιπροσωπείας που θα διεκδικήσει τα αιτήματα του νοσοκομείου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν