Το μνημόνιο τρώει και τα φίλτρα νεφρού! Σε κίνδυνο νεφροπαθείς

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται πλέον εκατοντάδες ασθενείς και ειδικά όσοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και χρίζουν συνεχούς περίθαλψης. Τα νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από βασικά υλικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πλέον και ανθρώπινες ζωές όπως των νεφροπαθών.

Είναι ενδεικτικό ότι πολλά νοσοκομεία δεν έχουν πια τη δυνατότητα να προμηθεύονται φίλτρα νεφρού με συνέπεια οι νεφροπαθείς να μην μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση.

Η οικονομική κρίση άλλωστε επέτεινε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του συστήματος με τον ΕΟΠΥΥ να αποτελεί άλλο ένα αγκάθι στο φαύλο κύκλο της έλλειψης ρευστού.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεκάδες χειρουργεία αναβάλλονται καθημερινά επειδή απουσιάζουν υλικά και πλέον πολλές κλινικές περιορίζονται στις απαραίτητες επεμβάσεις ή μεταχρονολογούν τις ανάγκες ασθενών.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του πρώην υφυπουργού Υγείας καθηγητή χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου ο οποίος επιβεβαιώνει τα ατελείωτα προβλήματα που καταγράφονται σήμερα στο ΕΣΥ αλλά και τον ΕΟΠΥΥ.

«Λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τον ΕΟΠΥΥ υπάρχουν τεράστια προβλήματα προμήθειας υλικών με αποτέλεσμα και εγχειρήσεις να αναβάλλονται αλλά και ιατρικές πράξεις να ματαιώνονται. Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα απρόσκοπτης τροφοδοσίας φίλτρων τεχνητού νεφρού, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο άμεσα η υγεία των νεφροπαθών μαςΟ κ. Υπουργός θα πρέπει να ζητήσει άμεσα πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για κάλυψη των αναγκών και ιδιαίτερα επαναλαμβάνω των νεφροπαθών, διότι φοβούμαι ότι αύριο θα θρηνήσουμε θύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν