Το μήνυμα του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την Δωρεά Οργάνων

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τις οικογένειες των ανθρώπων που συναίνεσαν για να σωθούν συνάνθρωποι μας, όπως είπε.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων:

«Σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, τιμούμε τον ανώνυμο δότη χάρη στον οποίο σώζονται ζωές. Ευχαριστούμε τις οικογένειες που συναίνεσαν, ώστε να γίνει η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων των αγαπημένων τους προσώπων μία δεύτερη ευκαιρία ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας».

«Ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα, καθώς ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων, αν και εμφανίζει αύξηση σε σχέση με το 2018, εν τούτοις παραμένει πολύ χαμηλός. Ως υπουργείο Υγείας, προχωράμε στην οργάνωση του συστήματος των μεταμοσχεύσεων εκεί που βρίσκονται οι δυνητικοί δότες, κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και παράλληλα στη συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ανυπέρβλητη αξία της δωρεάς οργάνων», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε επίσης: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: «Λίγοι» οι ‘Ελληνες με 5 δότες ανά 1 εκατ. πληθυσμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν