Το Φακελάκι της οργής! Νοσοκομειακοί γιατροί: «Αποσύρετε άμεσα τη διάταξη»!

  • Iatropedia
Τις έντονες αντιδράσεις πολλών κοινωνικών ομάδων έχει προκαλέσει η ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα διάπλατα, οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν φακελάκι και νόμιμα πια. Τι λένε οι γιατροί και τι θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ρύθμιση του Αντώνη Ρουπακιώτη που δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα σε δημοσίους υπαλλήλους και ειδικά στους γιατρούς μια διαδικασία γνώριμη για αρκετούς στο επάγγελμα, να λαμβάνουν οικονομικά δώρα και μάλιστα με το νόμο.

Παρά τις αντιδράσεις όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται να υπερασπίζεται την περιβόητη ρύθμιση με το φακελάκι, έστω κι αν υπάρχουν πιέσεις να αποσυρθεί άμεσα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πάντως δια της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) είναι ξεκάθαροι: «αποσύρετε τη διάταξη. Δε θέλουμε χρήματα από τους ασθενείς».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας με νόημα: «Μας αρκεί ένα χαμόγελο, μια χειραψία ευχαριστίας για την εκπλήρωση του όρκου του Ιπποκράτη.

Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κοινοβούλιο να απαλείψουν το ταχύτερο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία προκαλεί τους έντιμους γιατρούς και την ελληνική κοινωνία”.

Άλλωστε η ΟΕΝΓΕ αποσαφήνισε στο πρόσφατο συνέδριο της ότι η δωροδοκία αποτελεί κοινωνικό έγκλημα το οποίο θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται απολύσεις και στην Υγεία δια χειρός κυβέρνησης-τρόικας! Ποιοι κινδυνεύουν

Παγώνουν αύριο τα Νοσοκομεία! Χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους

Τι απαιτείται για κάλυψη εξωσωματικής από τον ΕΟΠΥΥ! Πως θα αποζημιωθείτε

Τι σημαίνει η μεγάλη μύτη στον άνδρα;

Θεραπεία με ηλεκτροσόκ: Η επιστημονική αλήθεια και οι Μύθοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν