Το ΕΣΥ δεν έχει χρήματα για απινιδωτές και βηματοδότες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
χρήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς
Όπου καρδιολογική κλινική μεγάλου νοσοκομείου, συναντάμε και 5-6 δράματα! Στην προκειμένη περίπτωση 5-6 ασθενείς που περιμένουν εδώ και ένα 10ήμερο στις κλινικές του Ερυθρού (Κοργιαλένειο- Μπενάκειο) για να τους αλλάξουν βηματοδότες ή απινιδωτές που φέρουν... Αλλά το ταμείο είναι μείον!

Το θέμα έρχεται ξανά και ξανά στην επικαιρότητα χωρίς καν να το ψάχνουμε πια εμείς…

Τηλεφωνήματα από συγγενείς ασθενών που μέσα στην αγωνία τους ζητούν υποστήριξη, επιβεβαίωση της κατάστασης από συζητήσεις μας με γιατρούς, και η υποχρέωσή μας να μεταδώσουμε την ίδια είδηση, που αφορά όμως κάθε φορά, άλλους ασθενείς… Ασθενείς που για τους δικούς τους, δεν είναι ούτε «νούμερα» σε κάποια λίστα αναμονής, ούτε αντικείμενα «προϋπολογισμού» νοσοκομείων και κλινικών. Είναι οι δικοί τους άνθρωποι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ο Ερυθρός από Αρρυθμιολογικό Κέντρο Αναφοράς, υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας»

Βηματοδότες και απινιδωτές με το «σταγονόμετρο» ακόμα και στα πανεπιστημιακά

Είναι κατανοητό ότι ο εκάστοτε διοικητής δεν μπορεί να βρει τα χρήματα που χρειάζονται για τις ανάγκες του νοσοκομείου από …την τσέπη του. Και γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι τα τελευταία χρόνια να γίνει «κουμάντο» στα νοσοκομεία με περιορισμένους προϋπολογισμούς.

Ομοίως, γνωρίζουμε ότι και η ηγεσία του ΥΥΚΑ δεν μπορεί να βρει τα χρήματα από την τσέπη της …Αριστοτέλους καθώς έχει να «λογοδοτήσει» στα οικονομικά υπουργεία και τον πρωθυπουργό.

Αυτά όμως δεν είναι δικαιολογίες όταν αναφερόμαστε σε βαριά πάσχοντες των οποίων κινδυνεύει η ζωή. Αφού ο πρωθυπουργός βρήκε χρήματα για να μοιράσει στους έχοντες ειδικά μισθολόγια και στους συνταξιούχους, ας βρει και για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται ακριβά φάρμακα, ακριβά χειρουργεία, ακριβές συσκευές, ακριβές εξετάσεις! Πως να το κάνουμε; Αυτοί έχουν πρώτη προτεραιότητα!