Το αντίο της Φώφης Γεννηματά στον σπουδαίο γιατρό – συνδικαλιστή του ΕΣΥ Βασίλη Λαοπόδη

  • Γιάννα Σουλάκη
Βασίλη Λαοπόδη
Το εγκώμιο του συνδικαλιστή γιατρού και από τους θεμελιωτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Βασίλη Λαοπόδη, που έφυγε από τη ζωή, έπλεξε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε για τον θάνατο του Βασίλη Λαοπόδη:

«Μαχητής της ζωής, οραματιστής, από τους ανθρώπους που θεμελίωσαν το ΕΣΥ. Αγωνίστηκε με πάθος ως γιατρός για τον συνάνθρωπο. Πολύτιμο στέλεχος της παράταξής μας. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 Δείτε: Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός – συνδικαλιστής Βασίλης Λαοπόδης

Ο γενικός χειρουργός και συνδικαλιστής γιατρός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Βασίλης Λαοπόδης άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας (8.7.2019).

Γιατρός επί δεκαετίες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», υπέφερε τους τελευταίους μήνες από σοβαρή νόσο και έκανε τακτικές νοσηλείες.

Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια στέλεχος της ΠΑΣΚ – Ιατρών και είχε ξεχωρίσει για τους κοινωνικούς αγώνες του στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του, έως και το τέλος της δεκαετίας του ’90.

Συλλυπητήρια και από την ΟΕΝΓΕ

Ενα λιτό μήνυμα για τον θάνατο του Βασίλη Λαοπόδη, απέστειλε και η Ομονοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), της οποίας ο εκλιπών υπήρξε πρόεδρος επί πολλά συναπτά έτη:

«Χθες, 08/07/2019 απεβίωσε ο συνάδελφος Βασίλης Λαοπόδης, χειρουργός, που είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

Πηγή: Newsit.gr