Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός – συνδικαλιστής Βασίλης Λαοπόδης

  • Γιάννα Σουλάκη
Βασίλης Λαοπόδης
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας ο γενικός χειρουργός και συνδικαλιστής γιατρός, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Βασίλης Λαοπόδης. 

Ο Βασίλης Λαοπόδης, γιατρός επί δεκαετίες στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, υπέφερε τους τελευταίους μήνες από σοβαρή νόσο και έκανε τακτικές νοσηλείες.

Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια στέλεχος της ΠΑΣΚ – Ιατρών και είχε ξεχωρίσει για τους κοινωνικούς και αγώνες του στο ΕΣΥ από την ίδρυση του, έως και το τέλος της δεκαετίας του ’90.

Τα συλλυπητήρια των συναδέλφων του (ΕΙΝΑΠ), στην οικογένεια του εκλειπόντος

Το ΔΣ της ‘Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα και Πειραιά ΕΙΝΑΠ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου Βασίλη Λαοπόδη:

«Ο Βασίλης Λαοπόδης υπηρέτησε επί δεκαετίες ως γιατρός του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και παράλληλα εκλεγόταν συνεχώς στα διάφορα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος για πάνω από 15 χρόνια.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.