Το 5ο ΚΕΠ Υγείας είναι γεγονός στον Δήμο Περιστερίου- θα λειτουργεί καθημερινά

  • Iatropedia
Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου έγιναν σήμερα. Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας στην χώρα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, του 5ου κατά σειρά λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας, παρευρέθη ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος ΚΕΔΕ , Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ συνεχάρη το Δήμαρχο Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδη για το μεγάλο κοινωνικό έργο στην πόλη του και ανέφερε ότι: «Στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., η Προαγωγή της Υγείας στους ΟΤΑ αποτελεί σταθερά την πρώτη προτεραιότητα της διοίκησής μας: τόσο της αυτοδιοικητικής όσο και της διαδημοτικής. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου να στηρίξουμε την πρόληψη στους δήμους μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή τεχνογνωσία».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης κατά την ομιλία του τόνισε: «Ένα ιατρικό επιτελείο, υπό την εποπτεία και την ευθύνη του εντεταλμένου σε θέματα υγείας Δημοτικού μας Σύμβουλου, κ. Γιώργου Μπεκιάρη, όπως και ενταγμένων στο δυναμικό του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., ιατρών, θα είναι σε θέση, με κύρος, επάρκεια, αδιάσειστες δικλείδες ασφαλείας και ανθρωπιστική προσέγγιση, να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, όλων των συμπολιτών μας, Περιστεριωτών και μη, που θα θελήσουν να τις επικαλεστούν και να τις χρησιμοποιήσουν».

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μπεκιάρης, εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου σε θέματα υγείας και καρδιολόγος, ανέφερε: «Τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου θα λειτουργούν καθημερινά με εξειδικευμένο προσωπικό και θα αναλαμβάνουν την παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού και την εκτίμηση του κινδύνου νόσησης από θανατηφόρες ασθένειες, σε μια βάση επιδημιολογική».