Την προστασία του κλάδου των φαρμακοποιών ζητά ο Κώστας Λουράντος

  • Iatropedia
"Ελπίζουμε να μην περάσουν οι ανατροπές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε ο καθένας να μπορεί να λειτουργεί φαρμακείο, ούτε η διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από κάθε είδους κατάστημα", δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ τονίζοντας ότι και ο ίδιος βρίσκεται σε επικοινωνίας με τους θεσμούς για τα δύο αυτά θέματα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το ιδιοκτησιακό και τα ΜΥΣΥΦΑ έχουν εξελιχθεί σε αγκάθια για τους φαρμακοποιούς που προσπαθούν να τα …αποφύγουν εδώ και χρόνια. Όπως δηλώνει ο κ. Λουράντος, τα ΜΥΣΥΦΑ αποτελούν χιλιάδες κωδικούς, με διάφορα σκευάσματα για τον βήχα, κολλύρια, μυικούς πόνους και άλλα φάρμακα που λαμβάνουμ χωρίς συνταγή ή ακόμα και με συνταγή γιατρού αλλά όπως όλα τα φάρμακα μπορεί να κάνουν παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις…

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 15 Οκτωβρίου θα περάσουν από την Βουλή νέα μέτρα που θα πλήξουν εκ νέου την ρευστότητα των φαρμακείων αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη και το μέλλον καθώς υπάρχει σοβαρή πια πιθανότητα σαρωτικών αλλαγών.

Ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε στους φαρμακοποιούς 170 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Ιουνίου αλλά τους χρωστάει ακόμα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και σε λίγο και τον Σεπτέμβριο.