Την προσεχή Πέμπτη οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ με ένα…έτος καθυστέρηση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρει σε σχόλιο του το ygeianet, "την Πέμπτη 10 Μαρτίου πραγματοποιούνται εκλογές στην ΕΙΝΑΠ, εκλογές που έπρεπε να είχαν διενεργηθεί ήδη πριν έναν χρόνο, όταν έληξε η θητεία του ΔΣ. Δυστυχώς εκείνοι που σήμερα σκούζουν, καταγγέλλουν και εγκαλούν τους πάντες φρόντιζαν να κωλυσιεργούν συστηματικά, με αποτέλεσμα να κλειδώσει ακόμη κι ο τραπεζικός λογαριασμός της ΕΙΝΑΠ και να κινδυνεύει η μεγαλύτερη Ένωση Γιατρών από ασφυξία".

Και μετά το σχόλιο συνεχίζει η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ για τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ:

«Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αθήνα και τον Πειραιά καλούνται την Πέμπτη να επιλέξουν από μια πλειάδα συνδυασμών, πολλοί εκ των οποίων συγκαλύπτουν πίσω από αφόρητους βερμπαλισμούς την αδυναμία να δώσουν προοπτική στα ζητήματα που ταλανίζουν ειδικευμένους και ειδικευόμενους συναδέλφους.

Η επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας αποτελεί αναμφίβολα το κρισιμότερο κριτήριο της ψήφου των συναδέλφων. Μόνο μια νέα κλαδική συμφωνία, που περιλαμβάνει 6000 προσλήψεις μόνιμων γιατρών, αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου και σειρά θεσμικών παρεμβάσεων, μπορεί να σταθεροποιήσει το ΕΣΥ που καταρρέει και να δώσει προοπτική στους παλιότερους συναδέλφους που έχουν χάσει το κουράγιο τους και στους νέους συναδέλφους που φεύγουν πρόσφυγες στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης».