Τι απαντά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αργολίδας για την έλλειψη παιδιάτρων στην εφημερία τις ημέρες του Πάσχα

  • Γιάννα Σουλάκη
νοσοκομειακοί γιατροί
"Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετωπίστηκε το παιδιατρικό περιστατικό" που έφερε στο φως της δημοσιότητας το iatropedia.gr, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας.

Σε ανακοίνωσή της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αργολίδας, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου, αρνείται την καταγγελία πατέρα ανήλικου παιδιού για «πλημμελείς» παρεχόμενες υπηρεσίες σε έκτακτο παιδιατρικό περιστατικό που αντιμετωπίστηκε από το νοσοκομείο το Μεγάλο Σάββατο, δεν αναφέρει όμως λέξη αναφορικά με το γεγονός, ότι σε ολόκληρο το νομό Αργολίδας δεν υπήρχε ούτε ένας παιδίατρος σε εφημερία, σύμφωνα με την καταγγελία.

Οι αρμόδιοι φορείς «καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την άρτια στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου και συνεπώς και του Παιδιατρικού Τμήματος, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου και τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε την καταγγελία του πατέρα στο iatropedia.gr: Αργολίδα: Χωρίς ιατρική κάλυψη τα παιδιά στις αργίες του Πάσχα, ενώ υπάρχουν 4 παιδίατροι 

Η καταγγελία

Ο πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, Κωνσταντίνος Κουβαράς από το Ναύπλιο, ο οποίος και πέρυσι είχε καταθέσει επιστολή στον πρωθυπουργό για την έλλειψη παιδιάτρων στο νομό Αργολίδας, γεγονός το οποίο οδήγησε στην πρόσληψη 4 παιδιάτρων πριν από ένα χρόνο, αναγκάστηκε και φέτος να καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Σ’ αυτή καταγγέλλει πως το Μεγάλο Σάββατο 04/05/24 δεν υπήρχε εφημερεύων παιδίατρος σε ολόκληρο τον νομό για να εξετάσει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες  στον μεγάλο του γιο, που χτύπησε στο κεφάλι μετά από πτώση μέσα στο σπίτι κι είχε σοβαρή αιμορραγία.

“Κάλεσα στο Άργος, που έμαθα ότι εφημερεύει και ρώτησα αν υπάρχει παιδίατρος, μου είπαν όχι, και μου είπαν ‘να πάτε στην Τρίπολη ή στο Παίδων στην Αθήνα’”, επισημαίνει ο ίδιος στην αναφορά τους προς τις αρχές.

Ζήτησε μάλιστα να μιλήσει με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Γεσθημανή Κασνακτσόγλου και του είπαν ότι απουσιάζει.

Δείτε επίσης: Μίνα Γκάγκα στo iatropedia.gr: Στελεχώνουμε άμεσα με τρεις Παιδίατρους το Νοσοκομείο Άργους (ΦΕΚ)

Τελικά του είπαν να πάει το παιδί στο Νοσοκομείο Αργολίδας, για να εξετάσει το παιδί χειρουργός ορθοπεδικός.

Ο γιατρός του είπε, βέβαια, πως αν χρειαστεί αξονική θα πρέπει να πάει με το παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

“Ήρθε γιατρός και κοίταξε το παιδί βιαστικά και “στο πόδι” κι είπε «έλα μωρέ δεν έχει τίποτα, πάντως αν χρειαστεί αξονική δεν αναλαμβάνουμε, φύγατε για Αθήνα». Είναι αυτό που λέμε « υπερβάλλετε, αλλά άμα είναι σοβαρό, νίπτω τας χείρας μου, πηγαίνετε Αθήνα», σημειώνει ο πατέρας.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Ολόκληρη η απάντηση του νοσοκομείου στις παραπάνω καταγγελίες έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα σας περί τις «πλημμελείς» παρεχόμενες υπηρεσίες του Παιδιατρικού Τμήματος του Γ.Ν. Αργολίδας.

Το γεγονός αυτό είναι αναληθές και ανακριβές δεδομένου, ότι τόσο η Διοίκηση του ΝΠΔΔ του Γ.Ν. Αργολίδας όσο και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την άρτια στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου και συνεπώς και του Παιδιατρικού Τμήματος, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου και τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ιατρικής δεοντολογίας- άμεσα και επιτυχώς, από τους εφημερεύοντες ιατρούς του χειρουργικού τομέα και επέστρεψε στην οικία του.

Κατόπιν τούτου, στο πλαίσιο ηθικών κανόνων επικοινωνίας, οποιαδήποτε κριτική από τους λήπτες υπηρεσιών υγείας πρέπει να υποβάλλεται πρωτίστως στα αρμόδια όργανα της Διοίκησης εγγράφως.

Τέλος προς αποφυγή εντυπώσεων, καλό είναι να διερευνώνται τα θέματα αυτά προ της δημοσίευσης.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΚΑΣΝΑΚΤΣΟΓΛΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ»