Μίνα Γκάγκα στo iatropedia.gr: Στελεχώνουμε άμεσα με τρεις Παιδίατρους το Νοσοκομείο Άργους (ΦΕΚ)

  • Γιάννα Σουλάκη
Γκάγκα
Όχι ένας, αλλά τρεις είναι οι Παιδίατροι που θα στελεχώσουν τελικά το Νοσοκομείο του Άργους δίνοντας μια σημαντική ανάσα ανακούφισης στους γονείς της περιοχής που έχουν μικρά παιδιά.

Σημαντικά αντανακλαστικά επέδειξε το Υπουργείο Υγείας στο πολύ σοβαρό θέμα της έλλειψης παιδιάτρων στο Νομό Αργολίδας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 334/10-2-23 τεύχος Γ’, που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 10/2/23  (ακολουθεί στο τέλος του κειμένου), στο Νοσοκομείο Άργους διορίζονται ένας Διευθυντής Παιδίατρος και δύο ειδικευόμενες Παιδίατροι.

«Παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται», δηλώνει στο iatropedia.gr η Μίνα Γκάγκα.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία ενός κατοίκου του Ναυπλίου, του Κωνσταντίνου Κουβαρά, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Παιδιατρικών Κλινικών και των δύο Νοσοκομείων της Αργολίδας (Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου).

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επιστολή: Αργολίδα: Δύο νοσοκομεία χωρίς παιδίατρο -“Είμαστε στον αέρα!” Επιστολή στον πρωθυπουργό από πατέρα δύο παιδιών

Τα γρανάζια του συστήματος κινήθηκαν τελικά αποδεικνύοντας ότι όλα γίνονται, όταν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθούν λύσεις.

Μίνα Γκάγκα: Βασική μας προτεραιότητα η κάλυψη των κενών θέσεων

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υποστηρίζει πως το υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ιατρική φροντίδα και την κάλυψη των μικρών παιδιών.

«Στο Υπουργείο Υγείας βασική μας προτεραιότητα είναι η κάλυψη των κενών θέσεων, ειδικότερα όταν αυτή αφορά άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, όπως τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό φροντίσαμε το νοσοκομείο του Άργους να στελεχωθεί άμεσα με 3 παιδιάτρους. Θα συνεχίσουμε σταθερά στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας άμεσα όπου χρειάζεται», τονίζει η ίδια στο iatropedia.gr

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή δηλώνουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας. Κυρίως ο κ. Κουβαράς που ανακίνησε το θέμα με καταγγελία του στο iatropedia.gr.

«Θεωρώ ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το σύστημα αντέδρασε θετικά στο αίτημά μας, το οποίο ήταν πολύ σοβαρό για εμάς. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες της πρόσληψης τριών γιατρών, με την προκήρυξη που είχε γίνει από τον Αύγουστο του ’22. Αυτός ήταν ο σκοπός μας. Όμως, λόγω της καίριας τουριστικής θέσης της περιοχής ο πληθυσμός ο πραγματικός που περνάει από το Ναύπλιο είναι πολλαπλάσιος του καταγραμμένου. Και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου να ενισχυθεί περαιτέρω η κλινική. Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε 7 γιατρούς, καθώς θέλουμε 3 με 4 γιατρούς σε 24ωρη βάρδια», εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Κουβαράς.

Ποιοι γιατροί διορίζονται στο Νοσοκομείο Άργους

Οι τρεις Παιδίατροι που διορίστηκαν στο Νοσοκομείο Άργους για να στελεχώσουν την Παιδιατρική Κλινική είναι οι εξής:

  • ΤΡΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΖΗΣΗ σε θέση ειδικευμένου ιατρού Παιδιατρικής, με βαθμό Διευθυντή, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας/Οργανική Μονάδα της έδρας Άργος, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.
  • ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ σε θέση ειδικευμένης ιατρού Παιδιατρικής, με εισαγωγικό βαθμό Επιμελήτριας Β’, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας / Οργανική Μονάδα της έδρας Άργος, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.
  • ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ σε θέση ειδικευμένης ιατρού Παιδιατρικής, με εισαγωγικό βαθμό Επιμελήτριας Β’, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας/Οργανική Μονάδα της έδρας Άργος, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ