Θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Aρνητικά στον κορονοϊό τα 12 μέλη του πληρώματος στα rapid test του ΕΟΔΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
κρουαζιερόπλοιο
Λανθασμένος όπως όλα δείχνουν ήταν ο συναγερμός που σήμανε χθες στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, καθώς το τρίτο κατά σειρά τεστ που έγινε στα 12 μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικό και για τις 12 περιπτώσεις. Πρόκειται για τα rapid test που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ, από τη στιγμή που το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά. Τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ.

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από εχθές στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, το οποίο διέκοψε απότομα το ταξίδι του και επέστρεψε εσπευσμένα στον Πειραιά, όταν αποδείχθηκε ότι ανάμεσα σε μέλη του πληρώματος υπήρχαν 12 κρούσματα κορονοϊού. Το πρώτο δειγματοληπτικό τεστ που έγινε στα μέλη του πληρώματος εντός του πλοίου, το οποίο διαθέτει δικό του μοριακό αναλυτή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, έδειξε αρχικά ότι υπήρχαν ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού 12 θετικοί στον κορονοϊό ασυμπτωματικοί φορείς.

Δείτε επίσης: Αρνητικά και τα 12 δείγματα στο Mein Schiff 6 – Αναμένονται τα αποτελέσματα και τρίτου τεστ

Το δεύτερο τεστ που έγινε στο πλοίο, όμως, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής προς το λιμάνι του Πειραιά, αποδείχθηκε  αρνητικό και στα 12 δείγματα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο Mein Schiff τα ξημερώματα, όταν αυτό έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, και πραγματοποίησε δικές του δειγματοληψίες.

Τα πρώτα γρήγορα τεστ (rapid test) επιβεβαίωσαν το αποτέλεσμα του δεύτερου μοριακού τεστ ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, ότι δηλαδή είναι αρνητικά. Αναμένονται τώρα τα οριστικά αποτελέσματα του μοριακού τεστ από τον ΕΟΔΥ, τα οποία θα επισφραγίσουν το οριστικό αποτέλεσμα.

Στον επιτόπιο έλεγχο στο πλοίο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ έλαβε εκ νέου δείγματα, ακόμη και από τις επιφάνειες του πλοίου, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Με κατεύθυνση τον Πειραιά κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα κορονοϊού

Πώς άρχισαν όλα

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο της Κρήτης με 932 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Η εσπευσμένη επιστροφή του έγινε καθώς διαγνώστηκαν 12 άτομα του πληρώματος θετικά, από τα 150 που εξετάστηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

Οι «θετικοί» τέθηκαν σε καραντίνα και ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δικό του PCR μηχάνημα, ώστε να γίνονται εξετάσεις εσωτερικά. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Υγείας, είχαν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα πριν την επιβίβαση, δηλαδή όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν υποβληθεί σε έλεγχο και είχαν μπει σε καραντίνα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.