Κορονοϊός: Με κατεύθυνση τον Πειραιά κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα κορονοϊού

  • Γιάννα Σουλάκη
κρουαζιερόπλοιο
Στο λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται από τη Μήλο, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, το οποίο με αφετηρία την Κρήτη, πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο της Κρήτης με 932 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Η εσπευσμένη επιστροφή του γίνεται καθώς διαγνώστηκαν 12 άτομα του πληρώματος θετικά, από τα 150 που εξετάστηκαν στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων.

Οι θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα, ενώ πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δικό του PCR μηχάνημα, ώστε να γίνονται εξετάσεις εσωτερικά. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Υγείας, είχαν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα πριν την επιβίβαση, δηλαδή όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν υποβληθεί σε έλεγχο και είχαν μπει σε καραντίνα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.

Στον Πειραιά σπεύδει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συντονίσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες βρίσκονται ήδη σε καραντίνα στα δωμάτιά τους και δεν θα βγει κανείς μέχρι να υποβληθούν όλοι σε έλεγχο.

Είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης με 666 μέλη πληρώματος και 939 επιβάτες. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα. Επί ποδός κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας