Αρνητικά και τα 12 δείγματα στο Mein Schiff 6 – Αναμένονται τα αποτελέσματα και τρίτου τεστ

  • Γιάννα Σουλάκη
κρουαζιερόπλοιο
Απίστευτο μπέρδεμα με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι του, μετά από συναγερμό για 12 θετικά κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσα σε μέλη του πληρώματος. Το δεύτερο τεστ, όμως, απέδειξε ότι όλα τα δείγματα τελικά ήταν αρνητικά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και... τρίτου τεστ, που θα δώσει και το οριστικό αποτέλεσμα.

Αν και το τρίτο τεστ βγει αρνητικό, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 με τους 922 επιβάτες και τα 666 μέλη πληρώματος θα συνεχίσει την κρουαζιέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ είχαν ενδείξεις από εχθές ότι το πρώτο αποτέλεσμα ήταν αμφίβολο.

Ζητήθηκε επανέλεγχος με μοριακό τεστ (PCR), ο οποίος έδειξε αρνητικό αποτέλεσμα και στα 12 τεστ που έγιναν στο πλήρωμα του πλοίου. Ο δεύτερος επανέλεγχος έγινε εντός του κρουαζιερόπλοιου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής στον Πειραιά.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο Mein Schiff 6 για την επιβεβαίωση του αρνητικού τεστ, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο πλοίο και έλαβε εκ νέου δείγματα, ακόμη και από τις επιφάνειες του πλοίου, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και τώρα αναμένονται τα αποτελέσματα, τα οποία εάν βρεθούν και πάλι αρνητικά, θα δοθεί το «πράσινο φως» στο πλοίο να συνεχίσει την κρουαζιέρα του.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Με κατεύθυνση τον Πειραιά κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα κορονοϊού

Πώς άρχισαν όλα

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο της Κρήτης με 932 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Η εσπευσμένη επιστροφή του έγινε καθώς διαγνώστηκαν 12 άτομα του πληρώματος θετικά, από τα 150 που εξετάστηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

Οι «θετικοί» τέθηκαν σε καραντίνα και ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει δικό του PCR μηχάνημα, ώστε να γίνονται εξετάσεις εσωτερικά. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Υγείας, είχαν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα πριν την επιβίβαση, δηλαδή όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είχαν υποβληθεί σε έλεγχο και είχαν μπει σε καραντίνα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο.