Τέμπη: 13 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία – Πόσοι είναι σε ΜΕΘ και πόσοι διασωληνωμένοι

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Στοιχεία για την κατάσταση των τραυματιών από το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συνολικά στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύθηκαν πάνω από 80 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ, αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Σήμερα 8 ημέρες μετά, παραμένουν για νοσηλεία 13, εκ των οποίων 7 είναι σε ΜΕΘ και από αυτούς οι 4 διασωληνωμένοι.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος, αλλά και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όλων των νοσοκομείων της χώρας και κυρίως της Λάρισας, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης, που πρόσφεραν πρώτες βοήθειες και περιέθαλψαν τραυματίες.

«Λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ».

Επισήμανε επίσης ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», όπως σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας, προχώρησε σε αυτή την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ”Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” και άλλες διατάξεις»