Τέλος τα χειρουργεία στο Αττικό νοσοκομείο: στέγνωσε από υλικά!

  • Iatropedia
Για χειρουργείο ; περάστε σε μια εβδομάδα. Αυτό απαντά το προσωπικό στους ασθενείς που απευθύνονται στο νοσοκομείο Αττικόν για να υποβληθούν σε κάποια χειρουργική πράξη. Το Αττικόν η ναυαρχίδα του ΕΣΥ φαίνεται ότι στέγνωσε από αναλώσιμα υλικά με συνέπεια οι ασθενείς να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Τι συμβαίνει

Τουλάχιστον πάνω από 20 χειρουργεία θα ακυρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Για μία εβδομάδα το μοναδικό νοσοκομείο σε όλο το Θριάσειο πεδίο το Αττικόν, σταματά τα τακτικά χειρουργεία και τις προγραμματισμένες εισαγωγές εξαιτίας έλλειψης χειρουργικών υλικών αλλά και των απαραίτητων κονδυλίων.

Συγκεκριμένα με έγγραφό του προς τους συντονιστές Διευθυντές του νοσοκομείου ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αττικόν» δίνει εντολή να σταματήσουν οι εισαγωγές των τακτικών χειρουργικών περιστατικών, τα ειδικά αγγειοχειρουργικά αλλά και τα ορθοπεδικά περιστατικά, αφού το νοσοκομείο αδυνατεί να εξασφαλίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά (π. χ. Stent).

Ο λόγος που επικαλείται είναι το γεγονός ότι εξαντλήθηκαν οι πιστώσεις από τον προυπολογισμό του νοσοκομείου για το 2013.

Εξαίρεση θα υπάρχει για τους καρκινοπαθείς ασθενείς, αλλά το νοσοκομείο δεν μπορεί τουλάχιστον για 4-5 ημέρες να πραγματοποιήσει αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς τα υλικά που απαιτούνται για μία απλή επέμβαση τοποθέτησης stent κοστίζουν το λιγότερο 50.000 ευρώ.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Η. Λαμπίρης έχει ειδοποιήσει τη 2η ΥΠΕ και ήδη γίνονται προσπάθειες μεταφοράς των πιστώσεων από διάφορους άλλους κωδικούς, προκειμένου να εξευρεθούν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πάντως το μεσημέρι αναμένεται ο κ. Η. Λαμπίρης , να δώσει ακριβείς κατευθύνσεις στους Συντονιστές Διευθυντές για το είδος των τακτικών περιστατικών που θα μπορεί να καλύψει το νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα υλικά για τον τομέα της γενικής χειρουργικής κοστίζουν ετησίως 500.000 ευρώ, 2 εκατ. ευρώ κοστίζουν τα ορθοπεδικά υλικά το χρόνο ενώ άλλα 2 εκατ. είναι το κόστος για τα αναλώσιμα των αγγειοχειρουργικών επεμβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται πολυνομοσχέδιο για τα φάρμακα! Στο…πόδι οι εταιρείες κατά Άδωνι!

Πρόεδρος γιατρών κατά Άδωνι: Διορίζεις κομματικούς διοικητές και εμείς δεν έχουμε ούτε ράμματα!

Στα…κάγκελα το Μαξίμου για τον ΕΟΠΥΥ! Ο εκνευρισμός Σαμαρά και οι εντολές για πρόσωπα, σπατάλες, χρέη

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Δικαίωμα ξανά για συνταγογράφηση στους γιατρούς που τιμωρήθηκαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν