Τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών – “Μπαίνει στις ράγες” η ηλεκτρονική αποζημίωση των εργοθεραπειών

  • Γιάννα Σουλάκη
εργοθεραπευτές
Φαίνεται ότι πρυτάνευσε η λογική και ο ανθρωπισμός! Μετά τον ΕΟΠΥΥ ένα βήμα πίσω κάνουν τώρα και οι εργοθεραπευτές, ώστε "να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών", όπως λένε.

Με ανακοίνωσή τους οι εργοθεραπευτές χαιρετίζουν την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απλουστεύσει κι άλλο τις διαδικασίες πιστοποίησης των θεραπευτηρίων τους και δηλώνουν πρόθυμοι να προσχωρήσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία γονιών, παιδιών και ασθενών:

“Με θετικό πρόσημο κρίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών – ΠΣΕ ΝΠΔΔ, την πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ για την αποστολή εγγράφου, όπου ζητείται από τον ΠΣΕ να αποστείλει τα στοιχεία των εγγεγραμμένων μελών του, προκειμένου αυτοί να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού”, αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Εργοθεραπευτές: Δεν λάβαμε κανένα έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ

Σε μια κίνηση καλής θέλησης και προκειμένου να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των δικαιούχων ασφαλισμένων που εκκρεμούν, ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε με ημερομηνία 10/05/2019 έγγραφο προς τους εργοθεραπευτές, με το οποίο τους ζητά να πιστοποιηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία στο ΠΕ.ΔΙ, αλλά με την αποστολή ενός απλού e-mail και τη συμπλήρωση απαραίτητων στοιχείων.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την ύπαρξη του εγγράφου από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ για την περαιτέρω απλούστευση της διαδικασίας ηλεκτρονικής πιστοποίησης θεραπευτηρίων και θεραπευτών, το οποίο δημοσιοποίησε χθες αποκλειστικά το iatropedia.gr.

Δείτε το έγγραφο:

“Πως είναι δυνατόν ο ΠΣΕ να ενημερώνεται για το έγγραφο αυτό μέσω των ΜΜΕ, αφής στιγμής, πέντε ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσής του, δεν έχει φτάσει ακόμα στα γραφεία του;”, αναρωτιούνται οι εργοθεραπευτές.

Δείτε το ρεπορτάζ: “Πρέπει να τελειώνει το μαρτύριο μας. Βρείτε τα!”, λένε οι γονείς σε ΕΟΠΥΥ και εργοθεραπευτές

Γεγονός είναι πάντως, ότι τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο και οι εργοθεραπευτές αποφάσισαν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να ξεχάσουν τις πρόσφατες κόντρες και τις βαριές κουβέντες που εκστόμισαν και οι δύο πλευρές και να βάλουν σε προτεραιότητα το πρόβλημα των ανθρώπων που έχουν τεράστια ανάγκη τις εργοθεραπείες, δηλαδή των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες, γενετικά σύνδρομα, προβλήματα αυτισμού και μαθησιακά.

Ο ΠΣΕ δηλώνει ότι : “Η πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα θετικό βήμα και παράλληλα ελπίζει να αποτελεί μια ένδειξη προθέσεων από πλευράς του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας για την έναρξη ενός πραγματικού διαλόγου για τη λύση των τεράστιων θεμάτων της ειδικής αγωγής, που έχουν σαν αποτέλεσμα αφενός μεν να δημιουργούνται προβλήματα με την αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ, αφετέρου δε να απειλείται ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος με οικονομικό αφανισμό”.