«Ταξίδι Ελπίδας» με την υποστήριξη της Bennett

  • Iatropedia newsroom
Πρόσκληση σε συνέδριο με την υποστήριξη της Bennett
Μια Υβριδική Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με Άνοια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στο Alzheimer

Η Bennett Βιομηχανία Φαρμάκων, στo πλαίσιo των δράσεων της για την Εταιρική και Κοινωνική της Ευθύνη, είναι υπερήφανος υποστηρικτής στο «Ταξίδι Ελπίδας», μια Υβριδική Εκδήλωση για Φροντιστές Ατόμων με  Άνοια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ενάντια στο Alzheimer τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στις 17:30-20:15.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους αναλαμβάνουν τη φροντίδα και την υποστήριξη των ατόμων με άνοια, σε άτομα που εμφανίζουν διαταραχές των ανωτέρων νοητικών λειτουργιών, σε επαγγελματίες υγείας αλλά και σε φοιτητές σε αντίστοιχους κλάδους. Οι διοργανωτές και οι ομιλητές παρουσιάζουν και συζητούν βασικά ζητήματα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, σε μία εκδήλωση για τους φροντιστές, την επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό για την ελπίδα στην περίθαλψη των ανθρώπων με άνοια.

Πρωταρχικός στόχος της Εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο ρόλος των φροντιστών σε ασθενείς με νευρονοητικές διαταραχές. Συνήθως οι φροντιστές είναι μέλη της οικογένειας, στη συντριπτική πλειονότητα γυναίκες, και είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Η αναγνώριση και ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της άνοιας.

Η Εκδήλωση θα μεταδοθεί ηλεκτρονικά και μέσω Live Stream. Οι σύνδεσμοι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρατομείται με απόφαση Χρυσοχοΐδη η Διοικήτρια του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

Αυτό το αγαπημένο φρούτο προστατεύει τον εγκέφαλο από την άνοια