Καρατομείται με απόφαση Χρυσοχοΐδη η Διοικήτρια του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου

  • Iatropedia newsroom
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΕΛΟΥ
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων, σύμφωνα με τις οποίες το κτίριο του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», όπου στεγάζονται λεχωίδες, νεογνά και καρκινοπαθείς, είχε μείνει χωρίς θέρμανση.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους«το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία».

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο έχει γίνει αφορμή να ξεπαγιάσουν «το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

«Από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ανέφεραν επίσης ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευών.