Τα εμπρός – πίσω στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Πάλι έδιωξαν τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με επίσημα έγγραφα που του επιδόθηκαν σήμερα, ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος απομακρύνεται και πάλι από το προεδρίο του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποκαθίσταται ο καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ... Τι μέλλει γενέσθαι τώρα; Ο κ. Γιαννόπουλος θα προσφύγει πάλι στο ΣτΕ!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, η κατάσταση με το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως εξής αυτήν την στιγμή: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν δέχτηκε τις απαντήσεις του κ. Γιαννόπουλου στα θέματα που του έθεσε και τον απομακρύνει και πάλι από την θέση που του είχε εμπιστευτεί ο τ. υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής.

Η κατάσταση θυμίζει πια παρωδία και αυτό που πετυχαίνουν είναι να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κέντρο και να επικρατεί ανασφάλεια και απορία μεταξύ των πολιτών.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναμένεται να αποστείλει σύντομα απάντηση στην νέα πρόκληση της Αριστοτέλους.

 

 

Ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Το υπουργείο προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα:

«Κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις  του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι:

·        Γιαννόπουλος Αθανάσιος

·        Γιαννάκης Ιωάννης

·        Μπίτας Δημήτριος

των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) από τους:

·        Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (Πρόεδρος)

·        Μπένο Αλέξιο (Αντιπρόεδρος)

·        Καντζανού Μαρία (Μέλος)

Ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016.

Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.»

 

 

Ανακοίνωση από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο

Ο καθηγητής κ. Γιαννόπουλος δίνει την δική του άποψη επί του θέματος με την κάτωθι ανακοίνωση:

«Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της  λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Επί των ημερών μου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία πολύ σοβαρά ζητήματα στο προσφυγικό, στο ζήτημα της γρίπης και στην πρόληψη ενδημικών νόσων γεγονός που λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας στο κοινωνικό σύνολο.

Ωστόσο η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά  μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.

Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας

Στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική.

Η επιστημονική και πολιτική ιστορία μου καθιστούν επιβεβλημένη την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής μου, καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων.

Στη παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνο οι κραυγές και της λείπει το θάρρος. Την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της, την παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν