Σύσκεψη στο Μαξίμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από Οκτώβριο

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαξίμου
Με την προετοιμασία του αντικαπνιστικού νόμου που έρχεται τον Οκτώβριο, καθώς και της σχετικής διαφημιστικής καμπάνιας για την ενημέρωση του πληθυσμού, ασχολήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη Υπουργών της κυβέρνησης και υπηρεσιακών παραγόντων, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι επί μέρους λεπτομέρειες ενόψει της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συζητήθηκαν οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, η αυστηρή και καθολική εφαρμογή ενός σύγχρονου, σαφούς και πλήρους νόμου κατά του καπνίσματος, καθώς και η προσπάθεια μείωσης των καπνιστών συνολικά που αποτελεί εθνικό στόχο για την κυβέρνηση.

Αξιολογήθηκε, επίσης, η πορεία της μεγάλης καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου.

«Όπως αποδεικνύουν, άλλωστε, οι έρευνες, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την αποδοχή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους», αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο Επικεφαλής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στον real fm σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

» Μίλησα για καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα υπάρχει και σχετική νομοθετική πρωτοβουλία σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί ο νόμος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, είτε είναι καπνιστές, είτε είναι μη καπνιστές, πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, να μην τους βάζουμε στο βασανιστήριο του παθητικού καπνίσματος και ειδικά στα ανήλικα, στα παιδιά και στους χώρους τους συναφείς, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, πάρκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν