Συνεχίζεται η διαμάχη των γιατρών του ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Δεν φτάνει που ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας την απόλυση γιατρώνν παραβίασε κάθε υποχρέωση που έχει με βάση δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, δυστυχώς δεν έχει ούτε το θάρρος να παραδεχθεί δημοσίως τις πράξεις του". Τάδε έφη το ΔΣ της ΠΟΕΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ για τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Τον «εκβιασμό» τους ότι θα παραπεμφθούν σε πειθαρχική δίωξη αν δεν κλείσουν πάραυτα τα ιδιωτικά τους ιατρεία, καταγγέλλουν οι γιατροί του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, που, επέλεξαν μεν να παραμείνουν στο ΠΕΔΥ, αλλά κατέφυγαν ταυτόχρονα στην Δικαιοσύνη για τα ιδιωτικά τους ιατρεία και δικαιώθηκαν.

Η διαμάχη που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες αφορά ειδικά τους γιατρούς της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας που ανήκουν διοικητικά στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Διαβάστε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ

Προς
– Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Α. Ξανθό
– Αν.τη Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Π. Πολάκη
– Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
& Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Γ. Κατρούγκαλο
– Διοικητές ΥΠΕ
– ΣΥΡΙΖΑ
– ΑΝΕΛ
– ΜΜΕ
– ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΕΔΥ
Σήμερα, 23/11/2015, συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας σχετικά με την από 22/11/2015 δήλωση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο ygeia360.gr σύμφωνα με την οποία:
«Δεν μας κατέβηκε στο κεφάλι ξαφνικά μία ημέρα να λύσουμε τις εργασιακές σχέσεις των συγκεκριμένων γιατρών του ΠΕΔΥ. Πρόκειται για εφαρμογή σχετικής απόφασης του Κεντρικού
Συμβουλίου ΥΠΕ, η οποία ελήφθη, μάλιστα, με την προτροπή του ιδίου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Η απόφαση την οποία εφαρμόζουμε δεν αφορά το σύνολο των γιατρών του ΠΕΔΥ, αλλά μόνον εκείνους οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και έλαβαν απορριπτικές αποφάσεις. Αυτά τα οποία ισχυρίζεται η Ομοσπονδία τους είναι παντελώς αβάσιμα και έωλα».

Κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκαν τα εξής:

Δεν φτάνει που ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ζητώντας την απόλυση γιατρών παραβίασε κάθε υποχρέωση που έχει με βάση δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, δυστυχώς δεν έχει ούτε το θάρρος να παραδεχθεί δημοσίως τις πράξεις του.

Γι’ αυτό ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΨΕΜΑΤΑ εν γνώσει μάλιστα της αναληθείας τους. Γνωρίζει πολύ καλά ότι για 26 από τους γιατρούς για τους οποίους «δεν του κατέβηκε τάχα ξαφνικά στο κεφάλι» να τους απολύσει, έχει εκδοθεί η υπ΄ αριθμ. 1157/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία τους έχει δικαιώσει. Το γνωρίζει μάλιστα πολύ καλά αυτό, γιατί στις 10 Νοεμβρίου 2015 κατέθεσε εν κρυπτώ και παραβύστω αίτηση ανακλήσεως της εν λόγω απόφασης, η οποία δικάζεται στις 4 Δεκεμβρίου 2015. Μέχρι σήμερα όμως, η απόφαση αυτή έχει πλήρη ισχύ, αφού δεν έχει δικαστεί καν η αίτηση ανακλήσεως!

Εκβιάζει παραταύτα τους γιατρούς με την απειλή της παραπομπής τους σε πειθαρχική διαδικασία να κλείσουν τα ιατρεία, προτούκαν δικαστεί η υπόθεση! Δεν φθάνουν όλα αυτά, επικαλείται ότι τάχα οι ανωτέρω ενέργειές του, καλύπτονται από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ) και είναι σε γνώση του Υπουργού, ο οποίος μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς του Διοικητή, προέτρεψε να γίνουν τα ανωτέρω. Ας παρουσιάσει λοιπόν την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ. Ας μας εξηγήσει γιατί στις 9/11/2015 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή να παραιτηθούν η 3η και η 4η ΔΥΠΕ από αίτηση ανακλήσεως που είχαν υποβάλει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, γεγονός το οποίο έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα και γιατί εκείνος παραταύτα κατέθεσε όμοια αίτηση την επομένη. Που βρισκόταν ο κύριος Γιαννόπουλος, δεν έμαθε τηνεντολή του Υπουργείου; Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλες αυτές οι ενέργειες καλύπτονται από την πολιτική βούληση του Υπουργού Υγείας όπως ισχυρίζεται ο Διοικητής. Οι Υπουργοί, μας έχουν επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνονται σεβαστές. Καλούμε τον κύριο Διοικητή να αναγνωρίσει δημοσίως τα αληθή πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να μην προσπαθεί να διαφύγει με ψέματα, καθώς και να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις. Να ανακαλέσει αμέσως την από 22/11/2015 δήλωσή του και να παραιτηθεί από την αίτηση ανακλήσεως, μέχρι το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών να διευθετηθεί οριστικά από το νομοθέτη, όπως επανειλημμένα μας έχει διαβεβαιώσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Τέλος, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει θέση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΨΥΧΑΡΗΣ         Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν