Συνάντηση του Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας με παραπληγικούς ασθενείς

  • Γιάννα Σουλάκη
Πολάκη
Συνάντηση με χαμόγελα στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη.

Μετά το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και του ανάπηρου υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, το οποίο αναστάτωσε την πολιτική σκηνή της χώρας, το γραφείο του Παύλου Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας άνοιξε τις πόρτες του για να υποδέχθεί εκπροσώπους των παραπληγικών. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και μέτρα για την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων τους.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και υπήρξε συναίνεση μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή, ήταν: το νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την κατοχύρωση του δικαιώματος στην εργασία και ίσα δικαιώματα για τους πολίτες με αναπηρία, και η συμμετοχή τους στον πολιτικό στίβο, η οποία κατοχυρώθηκε -όπως ειπώθηκε- μέσα από αγώνες του αναπηρικού κινήματος και ενάντια σε αναχρονιστικές προσεγγείσεις και αποκλεισμού του παρελθόντος.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑ.Σ.ΠΑ, αναφέρθηκαν σύμφωνα με την ανακοίνωση: «σε περιπτώσεις στο παρελθόν όπου Υπουργός τους αποκάλεσε «στυμμένες λεμονόκουπες», άλλος Υπουργός έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν ΑμεΑ, ενώ βουλευτές αμφισβητούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία. Για τους λόγους αυτούς επισήμαναν, ότι όσοι φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν πολίτες ΑμεΑ στον εθνικό ή ευρωπαϊκό πολιτικό στίβο, οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό στον εαυτό τους και σε όσους/ες εκπροσωπούν, χωρίς να απαξιώνουν κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων».

Από την πλευρά του ο αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.ΠΑ. για την πρόθεσή του να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά και με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των προϊόντων που είναι αναγκαία για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων αυτών και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων.