Συμφωνία της Sanofi αλλάζει το θεραπευτικό τοπίο στον διαβήτη

  • Iatropedia
Τη σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου πειραματικών, μακράς δράσης αντιδιαβητικών θεραπειών, ανακοίνωσαν η Sanofi και η Hanmi Pharmaceutical Co., Ltd.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Hanmi θα λάβει ως προκαταβολή το ποσό των € 400 εκατ. και δύναται να φτάσει μέχρι και €3,5 δισ. για την ανάπτυξη, τις εγκρίσεις και την επίτευξη των στόχων πωλήσεων, καθώς και διψήφια ποσοστά επί των καθαρών πωλήσεων. Η Sanofi θα αποκτήσει την αποκλειστική παγκόσμια άδεια για την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά: 1) της δραστικής ουσίας efpeglenatide, ενός τελικού σταδίου μακράς δράσης αγωνιστή του υποδοχέα GLP-1 (GLP1-RA), 2) μίας εβδομαδιαίας ινσουλίνης και 3) ενός εβδομαδιαίου συνδυασμού GLP-1-RA/ινσουλίνης σε σταθερή δόση. Συνολικά, οι παραπάνω θεραπείες είναι γνωστές ως «Quantum Project» και αξιοποιούν αποκλειστικά την τεχνολογία της Πλατφόρμας Μακράς Δράσης Πρωτεϊνών / Ανακάλυψης Πεπτιδίων LAPSCOVERY της Hanmi. Η Hanmi θα διατηρήσει την αποκλειστική δυνατότητα της από κοινού διάθεσης των προϊόντων στις αγορές της Κορέας και της Κίνας.

«Η συμφωνία για την ανάπτυξη αυτών των τριών υπό δοκιμή φαρμάκων για τον διαβήτη επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Sanofi στους ασθενείς που ζουν με διαβήτη», δήλωσε η κ. Pascale Witz, Executive Vice President, Sanofi, η οποία θα ηγηθεί της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Diabetes & Cardiovascular Care σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή της εταιρείας. «Έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε το υπάρχον χαρτοφυλάκιο μας, συμπεριλαμβάνοντας φάρμακα που χορηγούνται ημερησίως και εβδομαδιαίως, τα οποία θα μπορούσαν να αναπτύξουν το πεδίο γνώσης μας στη βασική ινσουλίνη και να επεκτείνουν τις προοπτικές μας για το GLP-1-RA και το συνδυασμό GLP-RA/ινσουλίνης. Με αυτόν τον τρόπο, στοχεύουμε στην ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου μας ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες ευρύτερου πληθυσμού ασθενών.»

Το χαρτοφυλάκιο Quantum βασίζεται στην αποκλειστική Τεχνολογία LAPSCOVERY Hanmi (Μακράς Δράσης Πρωτεϊνών / Ανακάλυψης Πεπτιδίων), η οποία αποτελεί μια πλατφόρμα που παρατείνει τη διάρκεια δράσης των βιολογικών παραγόντων. Στόχος είναι να ελαττωθεί η συχνότητα της θεραπείας και της δόσης που απαιτείται, περιορίζοντας έτσι τα ποσοστά ανεπιθύμητων ενεργειών και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την Hamni.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Sanofi με τη μακρά της κληρονομιά και ως ηγέτης με πολλές επιτυχίες στον τομέα του διαβήτη, έχει αναγνωρίσει την αξία του Quantum Project της Hanmi» δήλωσε ο Dr. Gwan Sun Lee, CEO/President of Hanmi Pharmaceutical. «Έχουμε πειστεί ότι βρήκαμε τον κατάλληλο συνεργάτη και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική της συμφωνίας παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης με τη Sanofi η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του Quantum Project της Hanmi και σε νέες πιθανές λύσεις για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη».

Η Hanmi παρουσίασε δεδομένα από πέντε κλινικές και μη κλινικές μελέτες για τη δραστική ουσία efpeglenatide στο 75ο Αμερικανικό Διαβητολογικό Συνέδριο (ADA) τον Ιούνιο.

Η συμφωνία υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης, βάσει της πράξης Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act.