Συλλυπητήριο μήνυμα του Ανδρέα Ξανθού για την απώλεια του Κώστα Στεφανή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα "«Ο Κώστας Στεφανής ήταν μια κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο της ακαδημαϊκής ψυχιατρικής στην Ελλάδα, αλλά και της παγκόσμιας ψυχιατρικής κοινότητας . Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας , τίτλος ιδιαίτερα τιμητικός για τον επιστημονικό κόσμο της χώρας".

Και συνεχίζει ο κ. Ξανθός για τον θάνατο του Κ. Στεφανή: «Συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της επιστημονικής γνώσης, της έρευνας  και της εκπαίδευσης  στο πεδίο των ψυχικών διαταραχών, καθώς και στην  προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.

Η θητεία του στη θέση του  Υπουργού  Υγείας  την περίοδο 2002-2004 άφησε ευδιάκριτο «αποτύπωμα» αφοσίωσης στη Δημόσια Υγεία ,  πολιτικού ήθους , σεμνότητας και εντιμότητας .

Στην οικογένειά του και στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο Κώστας Στεφανής ήταν ένας από τους κορυφαίους καθηγητές ψυχιατρικής στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Υγείας.

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η παρουσία του έχει σφραγίσει την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, όσο και την ελληνική κοινωνία.

«Δάσκαλος και εμπνευστής των περισσότερων από εμάς, έγινε ο φορέας της επιστημονικής ανανέωσης, αλλά και ισχυρός συντελεστής της ανανέωσης των ψυχιατρικών θεσμών, της λειτουργίας τους κοντά στις ανάγκες των ασθενών και της κοινωνίας».

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν