Σβήστε τη δίψα σας και όχι μόνο με λεμόνι

  • Iatropedia
Το νερό με λεμόνι μπορεί να είναι μία εύκολη και γρήγορη λύση για να σβήσετε τη δίψα σας. Αλλά ο χυμός λεμονιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί που βοηθάει το λεμόνι.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Το καλοκαίρι, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς έχουμε την τάση να ιδρώνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι πίνουμε υγρά, όπως, τσάι και καφέ. Αλλά αυτά τα ποτά μας αφυδατώνουν ακόμη περισσότερο, γιατί προκαλούν μεγαλύτερη διούρηση. Εδώ θα διαβάσετε, γιατί το νερό με λεμόνι είναι η σωστή επιλογή για ενυδάτωση και όχι μόνο.

-Το λεμόνι με νερό βοηθά το σώμα σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Έτσι, το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα. Το λεμόνι με νερό βοηθά στα φουσκώματα και τις δυσπεψίες.

-Επίσης, το νερό με λεμόνι προστατεύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, γιατί περιέχει βιταμίνη C, που καταπολεμά τις διάφορες λοιμώξεις. Πίνετε νερό με λεμόνι και το χειμώνα, για να αποφύγετε τα κρυολογήματα .

-Μπορείτε να βάλετε το χυμό λεμονιού σε ουλές και σημάδια γήρανσης, καθώς το λεμόνι έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά.

-Πάντα να έχετε ένα μπουκάλι νερό με λεμόνι στο γραφείο σας ή στην τσάντα σας. Θα μειώσει το στρες και το άγχος και θα βελτιώσει τη συναισθηματική σας κατάσταση.

-Το νερό με λεμόνι συμβάλλει στην υγεία των δοντιών, γιατί καταπολεμά τον πονόδοντο και κακή αναπνοή. Ο μόνος κανόνας είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά, δεδομένου ότι μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ''ρίχνουν'' τη χοληστερίνη;