SUPER LAX™ ΕΝΑ Superfoods που βοηθά στην δυσκοιλιότητα

  • Iatropedia
Η δυσκοιλιότητα είναι μια κατάσταση η οποία δεν θα πρέπει να αγνοηθεί καθώς μπορεί να μην είναι μια νόσος παρόλα αυτά όμως μπορεί να είναι πρόδρομος μια πλειάδας παθολογικών καταστάσεων και διαταραχών, καθώς ίσως αποτελεί μέρος ενός συνόλου συμπτωμάτων.

Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι σε κάποια περίοδο της ζωής τους μπορεί να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως είναι για παράδειγμα οι διατροφικές αλλαγές, οι περιβαλλοντολογικές αλλαγές, αλλά πολλές φορές σημαντική είναι και η ψυχική κατάσταση του ανθρώπου καθώς η δυσκοιλιότητα μπορεί να επιδεινωθεί.

Σημαντικό είναι να μπορέσει κανείς να εντοπίσει τους λόγους από τους οποίους έχει προκληθεί αυτή η ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση ώστε να μπορέσει να υπάρξει κάποια βελτίωση σε αυτό το πεπτικό πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως, καθώς η δυσκοιλιότητα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ζωή του ατόμου που την αντιμετωπίζει καθώς συνέπεια αυτής είναι η πρόκληση φουσκώματος, η δυσφορία, νευρικότητα, και ο έντονος πόνος.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας κυρίως ανήκουν στο γυναικείο φύλο, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Τι μπορεί όμως να χαρακτηριστεί ως δυσκοιλιότητα?

Δυσκοιλιότητα είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο πραγματοποιεί τρείς ή και λιγότερες κενώσεις εβδομαδιαίως, ενώ με τον ίδιο ορισμό χαρακτηρίζεται και η δυσκολία την οποία μπορεί να εντοπίσει ένα άτομο κατά την διαδικασία κένωσης, παρόλα αυτά ο αριθμός τους μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Η δυσκοιλιότητα είναι μια σοβαρή κατάσταση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε με την λήψη κάποιου φυτικού συμπληρώματος το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση των κενώσεων, ώστε να πραγματοποιούνται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Ένα φυτό το οποίο έχει χαρακτηριστεί για τις ιδιότητές του ως βοηθητικό συστατικό στην δυσκοιλιότητα είναι η Σέννα, ένα φυτό του οποίου η χρήση για αυτό τον σκοπό απαριθμεί εκατοντάδες χρονιά καθώς έχει χαρακτηριστεί ως βοηθητικό συστατικό για την δυσκοιλιότητα από τη βοτανολογία.

Η Σέννα γνωστή και ως φύλλα Αλεξάνδρειας, καθώς η Αλεξάνδρεια ήταν το κύριο λιμάνι μεταφοράς της προς τις υπόλοιπες χώρες, είναι ένας θάμνος ο οποίος καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία και στις χώρες γύρω από την Ερυθρά Θάλασσα για αυτό το λόγο.

Το φυτό της Σέννα περιέχει κάποιους γλυκοζίτες γνωστούς ως sennosides, οι οποίοι γλυκοζίτες έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την λειτουργία του παχέος εντέρου με συνέπεια την καθαρτική τους δράση καθώς μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα κύτταρα του εντέρου, ενώ γενικότερα έχουν χαρακτηριστεί για την βοήθεια που μπορουν να προσφέρουν στην γενικότερη καλύτερη λειτουργία του παχέος έντερου, μέσω αυτού του φυτού μπορούν να ρυθμιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι κενώσεις που πραγματοποιούνται με αποτέλεσμα την γενικότερη ευεξία του ατόμου.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με την Σέννα μπορεί να δράσουν και άλλα φυτά όπως είναι το Ραβέντι, ένα φυτό το οποίο είναι ιθαγενές στο Θιβέτ και είναι ιδιαίτερος γνωστό για τις ιδιότητες του κατά της δυσκοιλιότητας καθώς εχει την δυνατότητα να ρυθμίζει τις εκκρίσεις της χολής, με παράλληλη βοήθεια στην δυσπεψία, καθώς συνεισφέρει στην αύξηση των γαστρικών υγρών και την δυσκοιλιότητα, αφού βοηθά στην ομαλοποίηση των κενώσεων και στην γενικότερη καλύτερη υγεία των εντέρων, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος.

Ενώ, υπάρχει ακόμα ένα φυτό που έχει χαρακτηριστεί για τις ιδιότητες του ως βοηθητικό κατά της δυσκοιλιότητας, ο Ραμνός, ένα δέντρο που μπορεί να φτάσει έως και τα δέκα μέτρα, το οποίο διεγείρει τις συσπάσεις των μυών του εντέρου, με αποτέλεσμα την καλύτερη κινητικότητά του.

Ο Ράμνος είναι ένα φυτό το οποίο εδώ και εκατοντάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί με την ιδιότητα ενός ήπιου καθαρτικού στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο Ράμνος διαθέτει στην σύνθεση του γλυκοζίτες ανθρακινόνης οι οποίοι έχουν καθαρτική δράση, προκαλώντας το παχύ έντερο να αυξήσει την μυϊκή συστολή του (περίσταλση) και την αύξηση της κίνησης του νερού από τα κύτταρα του παχέος εντέρου στις ακαθαρσίες που περιέχονται σε αυτό, με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του.

Ένα συμπλήρωμα το οποίο μπορεί να προσφέρει μέγιστη αποτελεσματικότητα και την καλύτερη λειτουργία του παχέος εντέρου για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι το Super Lax™ with Senna, το οποίο περιέχει εκχύλισμα από το φυτό Σέννα, εκχύλισμα από Ραβέντι και Ράμνο, τα οποία βρίσκονται όλα σε μια αρμονική σύνθεση, με την κατάλληλη ποσότητα από το καθένα, ώστε να προσφέρουν τα μέγιστα αποτελέσματα στην καλύτερη εντερική λειτουργία με την απομάκρυνση όλων των ‘’εσωτερικών'' αποβλήτων.

*Όλα τα προϊόντα Superfoods™ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χλωρέλλα… μια μαγική άλγη!

Σπιρουλίνα… ένα φύκι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα!!!

Ganoderma lucidum, ‘’το μανιτάρι των Θέων’’!

Ιπποφαές, η φυσική ευεξία και ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού!!!