Στους 51 οι νεκροί από γρίπη- Τι γίνεται με το υπουργείο Υγείας και την ΠΟΕΔΗΝ…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ ξαναχτυπά αυτήν την φορά με στόχο την ηγεσία του ΥΥΚΑ και του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ενημέρωση σχετικά με την γρίπη και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους 51 νεκρούς της γρίπης, οι 10 δεν νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επειδή δεν υπήρχε άδεια κλίνη! Κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30 – 40 έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Από την ΠΟΕΔΗΝ τονίζουν ότι η γρίπη φέτος με τον υπότυπο Α(Η3Ν2) θερίζει. Τα κρούσματα είναι περισσότερα από πέρυσι αλλά παραμένουν αδιάγνωστα, αφού σε ελάχιστους νοσηλευόμενους ασθενείς γίνεται η διαγνωστική εξέταση PCR. Μάλιστα εφέτος η γρίπη κατά ομολογία της επιστημονικής κοινότητας προσβάλει πολύ περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες.

Δεν θα έπρεπε να έχουμε ακριβή στοιχεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως τις προηγούμενες χρονιές;
Έχουμε πρόχειρες ημερήσιες ενημερώσεις με περιστατικά και θανάτους. Η ενημέρωση 29/1/2017 αναφέρει 36 θανάτους εκ των οποίων οι 29 σε ΜΕΘ!!!

Με τις εν λόγω ενημερώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ η κοινή γνώμη σχηματίζει την εντύπωση ότι εφέτος έχουμε πολύ λιγότερους θανάτους από πέρυσι και ότι όλοι σχεδόν οι πάσχοντες από επιπλοκές της γρίπης βρήκαν ΜΕΘ και νοσηλεύθηκαν. Εικονική πραγματικότητα!!! Βγάζουν λάδι τους υπουργούς Υγείας».

Μέχρι χθες, το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε καταγράψει 196 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά τα 181 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε ημέρα στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται κατά μέσο όρο 70 διασωληνωμένοι ασθενείς εκ των οποίων οι 30 – 40 έχουν διαγνωστεί με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι νεότεροι βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ εντός 7 ημερών και οι ηλικιωμένοι ίσως και ποτέ…

Κα συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ: Η αλλαγή της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επεβλήθη τελικά από τον κο Πολάκη μόνο για την «ψιλοκοκό» υπόθεση ακύρωσης των 500 προσλήψεων προκειμένου να προσλάβει τους «κολλητούς», παρότι υπήρξαν παράπλευρες απώλειες (ανθρώπινες ζωές) λόγω κλειστών κλινών ΜΕΘ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν