Στοπ στις συνταγές φαρμάκων για ειδικευόμενους!

  • Iatropedia
Χωρίς το δικαίωμα συνταγογράφησης μένουν για το επόμενο διάστημα οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων καθώς ο ΕΟΠΥΥ απαγορεύει να υπογράφουν συνταγές χωρίς την επίβλεψη των επικεφαλής των τμημάτων τους.

Πρόκειται για απόφαση που ανατρέπει πλήρως τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ΕΣΥ δεδομένου ότι τις περισσότερες συνταγές φαρμάκων τις υπογράφουν οι ειδικευόμενοι που πραγματοποιούν και μεγάλο αριθμό εφημεριών.

Από δω και πέρα όμως οι 8000 ειδικευόμενοι γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας δε θα μπορούν να συνταγογραφούν από μόνοι τους παρά μόνο με τη συμβολή των διευθυντών ή των προϊσταμένων των τμημάτων τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει την πιστοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών με κωδικούς προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Πάντως η απόφαση προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας:

« Ο λόγος που επικαλείται ο πολυπράγμων κ. Βουδούρης (σ.σ.: πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ) εγγίζει τα όρια της ιλαρότητας: απαγορεύεται η συνταγογράφιση για λόγους οικονομίας!

Καλούμε τον κ. Βουδούρη ν΄ ανακαλέσει πάραυτα τη συγκεκριμένη απόφαση πριν προκληθούν τεράστιες παρενέργειες στη λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας. Άλλως είμαστε αναγκασμένοι ν΄ αντιδράσουμε με τον πλέον δυναμικό τρόπο σε διαλυτικά για την περίθαλψη και εξευτελιστικά για τους γιατρούς εγχειρήματα».