Στον ΕΟΠΥΥ δωρεάν αλλά …χωρίς γιατρούς!

  • Iatropedia
Οδηγίες προς τους 9 εκατ. ασφαλισμένους που θα λαμβάνουν υπηρεσίες από το νέο φορέα τον ΕΟΠΥΥ δίνει η διοίκηση του νέου οργανισμού χωρίς ωστόσο να υπολογίζει ότι τη Δευτέρα που ξεκινά την επίσημη λειτουργία του απλά δε θα υπάρχουν ...γιατροί.

Χωρίς γιατρούς ξεκινά τη Δευτέρα την επίσημη λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ καθώς μετά από οδηγία των Ιατρικών Συλλόγων οι ιδιώτες γιατροί αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών που προσφέρονται.

Παρ αυτά η διοίκηση του Οργανισμού δίνει τελεσίγραφο στον κλάδο να έχει υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις συνεργασίας διαφορετικά θα παρατείνει τις ήδη υπάρχουσες.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που επισημαίνεται στην ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γερ.Βουδούρη: «Η ιατρική περίθαλψη θα παρέχεται δωρεάν για όλους τους ασφαλισμένους-συνταξιούχους από όλους τους ιατρούς του Οργανισμού δηλ. από τους ιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις Υγειονομικές δομές του ΙΚΑ( πολυιατρεία, περιφερειακά ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ) και τους συμβεβλημένους σήμερα ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι θα έχουν αποδεχτεί (μέχρι 31/12/11), να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ».

Ωστόσο οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στο νέο φορέα και είναι ενδεικτική η ανακοίνωση του Προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δ.Βαρνάβα ο οποίος τονίζει: «Η ΟΕΝΓΕ, λαμβάνοντας θέση στο τεράστιο ζήτημα που θα ανακύψει με τη διοχέτευση όλου του πληθυσμού στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ του ΕΣΥ, καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά την 1η Ιανουαρίου ως γιατροί του ΕΣΥ και όχι ως γιατροί ΕΟΠΥΥ. Να αρνηθούν να μπουν σε διαδικασίες συνταγογράφησης για τις οποίες αργότερα η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θα τους εγκαλέσουν ως υπερσυνταγογράφους, να αρνηθούν να μειώσουν το χρόνο εξέτασης των περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία και ν΄ απεμπολήσουν τη σωστή ιατρική πρακτική».

Μπορεί τα σχέδια Λοβέρδου να προβλέπουν από τη Δευτέρα να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ αλλά φαίνεται πως προς το παρόν σχεδιάζει χωρίς τον …ξενοδόχο.