Στο ΣτΕ θα προσφύγουν για την ακύρωση της ΥΑ οι φαρμακοποιοί

  • Iatropedia
Αποκαλυπτικός αναμένεται να είναι σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι μιλώντας ζωντανά στο Iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, αναφερόμενος στο τι μέλλει γενέσθαι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων... Χθες σε σύσκεψη με τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου φαίνεται ότι αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ και άλλες νομικές ενέργειες που θα στοχεύουν στην ακύρωση της απόφασης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Συγκεκριμένα συμφέροντα», «διχασμός του φαρμακευτικού κόσμου», «νομοθετικό έκτρωμα» και άλλες παρόμοιες εκφράσεις δημιουργούν μια πλήρη εικόνα του τι πιστεύουν οι φαρμακοποιοί για την Υπουργική Απόφαση που τους κοινοποιήθηκε χθες και προβλέπει μέχρι και 10 άδειες σε ένα πρόσωπο, 20% ποσοστό συνιδιοκτησίας πτυχιούχου φαρμακοποιού (και όχι 51%) και άλλα παρόμοια που αλώνουν το φαρμακείο της γειτονιάς.

Σήμερα αναμένεται να αποκαλυφθούν κι άλλα στοιχεία- φωτιά στην αποκλειστική, ζωντανή συνέντευξη που παραχωρεί στο Iatropedia ο κ. Λουράντος.

Διαβάστε εδώ την σχετική ενημέρωση από τον ΠΦΣ:

Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του ΠΦΣ επιτροπή μελών του ΔΣ παρουσία του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνου Λουράντου και με την συμμετοχή των νομικών συμβούλων του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλου και του ΦΣΑ κυρίας Σοφίας Αγγέλου , για μια πρώτη ανάγνωση της υπο έκδοση Υπουργικής Απόφασης.

Οι παρόντες διαπίστωσαν την χαοτική κατάσταση που θα προκληθεί με την εν λόγω ΚΥΑ ενώ εντοπίσθηκαν τα σημεία στα οποία θα βασισθεί η αίτηση ακυρώσεως που θα ασκηθεί από τον ΠΦΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Σαββάτου θα αποκαλυφθεί όλος ο μηχανισμός καθώς και τα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα στο κείμενο της εν λόγω ΥΑ που κινήθηκαν εν κρυπτώ, διχάζοντας τον φαρμακευτικό κόσμο.

Να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το νομοθετικό αυτό έκτρωμα πολύ σύντομα θα εκπέσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά και κατά την εφαρμογή του στην κοινωνία.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ