Στο Σαλμά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών! Ζητά αποδείξεις για τα κυκλώματα φαρμακοποιών

  • Iatropedia
Διευθύνσεις και ονόματα θα ζητήσει σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ο οποίος κατήγγειλε ότι κυκλώματα φαρμακοποιών φταίνε για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ευθέως αμφισβητούν οι φαρμακοποιοί τις καταγγελίες του Μάριου Σαλμά ότι μερικά φαρμακεία φταίνε για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στα ράφια της ελληνικής αγοράς. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα ζητήσει όλα τα στοιχεία των φαρμακοποιών που φέρονται να εμπλέκονται στα κυκλώματα σύμφωνα με τον κ.Σαλμά.

Μάλιστα ο κ.Αμπατζόγλου θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διακίνηση φαρμάκων (εξαγωγές) αποτελεί μόλις το 1% των συνολικών παράλληλων εξαγωγών που αγγίζουν περίπου τα 470 εκατ. το χρόνο, όταν η συνολική φαρμακευτική δαπάνη (χωρίς τη νοσοκομειακή) φθάνει τα 2,8 δις ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι το πρόβλημα των ελλείψεων είναι πολυπαραγοντικό και οφείλεται στις μειωμένες τιμές που έχουν δοθεί στα φάρμακα, στις περιορισμένες πλέον τροφοδοσίες των φαρμακευτικών εταιρειών λόγω της συνεχόμενης αστάθειας στην αγορά (αλλεπάλληλα δελτία τιμών) καθώς και τις λιγότερες αγορές που γίνονται επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά.

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι οι ελλείψεις οφείλονται σε κυκλώματα φαρμακοποιών που πωλούν στο εξωτερικό ακόμη και παράνομα κάποια φάρμακα με συνέπεια αυτά να απουσιάζουν από τα ράφια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: αφήνουν τα νεογνά χωρίς εντατική! Λίγο πριν το λουκέτο η μονάδα του Αττικόν

Τελειώνουν τα τρόφιμα και στο νοσοκομείο Ζακύνθου! Καταρρέει το νοσοκομείο

Έκλεισαν 4 κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό! Υπ.Υγείας: Προσλαμβάνουμε νοσηλευτές

Σαλμάς: Ευθύνες σε φαρμακοποιούς-φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων με…παλιά στοιχεία!

Φαρμακοβιομήχανοι: Θα φύγουν φάρμακα από την ελληνική αγορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν