Στο πλευρό του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη η ΟΕΝΓΕ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΟΕΝΓΕ
Με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στηρίζει τον αγώνα του Βασίλη Δημάκη και ζητάει να του χορηγηθεί η άδεια που αιτήθηκε "στε να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του και να ενταχθεί πλήρως στην εκπαιδευτική διαδικασία.".

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τον Βασίλη Δημάκη:

«Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16 Μαρτίου και σε απεργία δίψας τα τελευταία 24ωρα επειδή απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του και να ενταχθεί πλήρως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δίπλα του στέκονται αλληλέγγυοι οι συμφοιτητές του, οι καθηγητές του, μεγάλο τμήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και των εργαζομένων και της νεολαίας.

Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη ζωή έχει κατακτηθεί με αγώνες.

Απαιτούμε να ικανοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και να εκδοθεί άμεσα η σχετική απόφαση λόγω του κινδύνου που διατρέχει η ζωή του εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας.»